Pleci în Grecia cu maşina? Vezi dacă ai nevoie de declaraţie şi cum poţi parcurge drumul fără probleme

  • Grecia şi Bulgaria se află pe lista celor 17 ţări unde poţi merge în vacanţă, fără să intri în izolare, la întoarcere
  • Reprezentant agenţie de turism: „Bulgaria, ţară pe care românii, dacă vor să o tranziteze, trebuie să aibă asupra lor o declaraţie pe propria răspundere”
  • Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că nu intri în izolare dacă doar tranzitezi ţări care nu figurează pe „lista verde”
11700 afișări
Imaginea articolului Pleci în Grecia cu maşina? Vezi dacă ai nevoie de declaraţie şi cum poţi parcurge drumul fără probleme

Sursa FOTO: Profimedia

Dacă ai de gând să pleci cu maşina în Grecia şi te întrebi ce se întâmplă dacă la întoarcere vei tranzita o ţară care nu figurează pe „lista verde”, cum este cazul Macedoniei de Nord, am o veste bună: nu vei fi nevoit să intri în izolare la domiciliu, când ajungi acasă.

Cristi Costea nu vrea să rişte. Va pleca peste o săptămână în Thasos, împreună cu familia şi mai mulţi prieteni din Craiova. Şi-a stabilit traseul prin Bulgaria, ţară din „lista verde”. Bogdan Marica, agent de turism, spune însă că prin Bulgaria nu se poate trece oricum.

„Împreună cu soţia am analizat datele cu îmbolnăvirile, foarte atent înainte de a lua decizia asta, şi Grecia pare chiar mai sigură decât litoralul nostru. (...) Grecia şi Bulgaria nu sunt pe lista ţărilor cu risc, la întoarcere nu vom fi nevoiţi să stăm în casă 14 zile”, spune acesta. 

Cei care merg în Bulgaria au nevoie de o declaraţie pe propria răspundere. 

„Dacă românii vor să tranziteze Bulgaria, trebuie să aibă asupra lor o declaraţie pe propria răspundere ce poate fi descărcată de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. În acea declaraţie, practic, îşi dau consimţământul că ştiu care este situaţia din Bulgaria privind COVID-19”, a spus Bogdan Marica, agent de turism. 

Atunci când se întorc în ţară, fie că vin din Grecia, fie că vin din Bulgaria, turiştii nu intră în izolare. 

„La întoarcere, indiferent dacă tranzităm o ţară care nu se află în zona verde, nu vom intra în izolare, pentru că suntem doar în tranzit, nu vom rămâne în acele ţări”, a spus Radu Voinea, proprietarul unei agenţii de turism. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici