Plenul CSM cere Guvernului abrogarea ordonanţei de urgenţă pe legile justiţiei

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, luni, transmiterea unei solicitări către Guvern pentru abrogarea ordonanţei de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei, cu excepţia propunerilor care au venit din partea Consiliului.

3634 afișări
Imaginea articolului Plenul CSM cere Guvernului abrogarea ordonanţei de urgenţă pe legile justiţiei

Plenul CSM cere Guvernului abrogarea ordonanţei de urgenţă pe legile justiţiei

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât transmiterea unei solicitări către Guvernul României în vederea abrogării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.7/2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii", se arată în soluţia postată pe ordinea de zi soluţionată a şedinţei plenului Consiliului Superior al Magistraturii de luni.

Decizia a fost luată cu 12 voturi pentru, trei voturi împotrivă şi un vot nul.

Surse din cadrul Consiliului au precizat pentru MEDIAFAX că preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, va participa luni, la discuţiile de la Palatul Victoria.

Guvernul a anunţat că premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria, câte un reprezentant al asociaţiilor de magistraţi, precum şi reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, pentru discuţii pe marginea legislaţiei în domeniul justiţiei. Liderul Executivului a dat asigurări că există "întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituţiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiţie corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor".

Trei asociaţii de magistraţi, respectiv “Forumul Judecătorilor din România”, ”Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” şi ”Iniţiativa pentru Justiţie”, au anunţat deja că nu participă luni la discuţiile de la sediul Guvernului, precizând că dialogul trebuia iniţiat anterior emiterii ordonanţei de urgenţă, iar acum singura soluţie este abrogarea acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici