Ploaie torenţială la Piatra Neamţ. Mai multe persoane au fost evacuate, iar mai multe cartiere au rămas în beznă | VIDEO

Mai mulţi locuitori din mai multe cartiere din Piatra Neamţ, municipiu aflat sub cod roşu de ploi torenţiale, au fost evacuaţi miercuri seară după ce în oraş a plouat fără întrerupere mai bine de două ore.

1148 afișări
Imaginea articolului Ploaie torenţială la Piatra Neamţ. Mai multe persoane au fost evacuate, iar mai multe cartiere au rămas în beznă | VIDEO

Ploaie torenţială la Piatra Neamţ. Mai multe persoane au fost evacuate, iar mai multe cartiere au rămas în beznă | VIDEO

Locuitorii au primit mesaje de avertizare prin sistemul RO Alert. Mai multe cartiere ale oraşului au fost în beznă aproximativ 20 de minute, iar toate echipajele ISU sunt la solicitări.

În municipiul Piatra Neamţ plouă torenţial de mai bine de două ore. Prin zeci de apeluri la 112 este solicitat ajutor din partea pompierilor pentru a scoate apa din curţi. Situaţia cea mai complicată este în cartierul Văleni. "Majoritatea apelurilor sunt din municipiul Piatra Neamţ. În cartierul Văleni sunt cele mai mari probleme, echipajele de pompieri au evacuat doi copii, trei adulti şi o persoană cu handicap locomotor din trei gospodării. Sunt alte persoane izolate la care se intervine. Toate echipele sunt în teren, a fost chemată şi tura liberă de acasă pentru a gestiona situaţia. Cele mai multe apeluri sunt pentru evacuarea apei din curţi, prioritare sunt misiunile de salvare de vieţi şi de animale", a declarat Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Primarul oraşului Piatra Neamţ a anunţat miercuri seară pe reţelele de socializare că sunt în teren echipaje ale Publiserv în zonele cu pericol de inundaţie. "Sunt două transformatoare electrice cu probleme în zona Dărmăneşti şi Maraţei la care echipele Delgazgrid lucrează pentru remediere", a anunţat primarul. Câteva zeci de minute mai multe zone din Piatra Neamţ au fost în benză în urma ploii torenţiale, însă furnizarea energiei electrice a fost reluată.

 

SURSA VIDEO: FACEBOOK METEO NORD EST

 

Meteorologii au emis un nou cod roşu valabil până la ora 1.00 pentru zone din judeţele Bacău şi Neamţ. Potrivit acestora se vor semnala averse torenţiale care vor cumula 25...30 l/mp, cu menţiunea că în zona avertizată, s-au acumulat deja în jurul a 80 l/mp. Vor fi descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În judeţul Bacău vor fi afectate localităţile Moineşti, Comăneşti, Dărmăneşti, Dofteana, Balcani, Poduri, Asău, Pârjol, Agăş, Berzunţi, Zemeş, Măgireşti, Solonţ, Brusturoasa, Ardeoani, iar în Neamţ: Piatra-Neamţ, Târgu Neamţ, Roznov, Borleşti, Bicaz, Vânători-Neamţ, Piatra Şoimului, Pipirig, Răuceşti, Săvineşti, Dumbrava Roşie, Zăneşti, Grumăzeşti, Bodeşti, Rediu, Pângăraţi, Petricani, Girov, Crăcăoani, Agapia, Bălţăteşti, Gârcina, Cândeşti, Hangu, Tarcău, Ştefan cel Mare, Tazlău, Alexandru cel Bun, Ghindăoani, Negreşti, Dobreni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici