Ploieştenii vor plăti impozite de cinci ori mai mari dacă nu-şi îngrijesc casele sau terenurile

Aleşii locali ploieşteni au votat, joi, o hotărâre ce prevede că locuitorii municipiului care nu-şi îngrijesc casele sau terenurile vor plăti pentru acestea impozite de cinci ori mari decât ceilalţi, Consiliul Local aprobând, totodată, scutiri de impozite pentru mai multe categorii de proprietari.

221 afișări
Imaginea articolului Ploieştenii vor plăti impozite de cinci ori mai mari dacă nu-şi îngrijesc casele sau terenurile

Ploieştenii vor plăti impozite de cinci ori mai mari dacă nu-şi îngrijesc casele sau terenurile (Imagine: Vlad Dumitrescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, joi după-amiază, în şedinţă extraordinară, Hotărârea privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2016, document care aduce unele modificări în ceea ce priveşte taxele şi impozitele pe care ploieştenii trebuie să le achite către bugetul local, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, la articolul 5 din această hotărâre consilierii au aprobat majorarea cu 500 la sută a impozitului pentru clădirile şi terenurile "neîngrijite". Documentul votat, joi, nu defineşte clar în ce condiţii proprietarii de terenuri şi clădiri vor plăti impozite de cinci ori mai mari pe motiv că acestea sunt neîngrijite, însă stipulează că până la sfârşitul acestei luni mai multe direcţii din Primărie sau instituţii publice de interes local vor stabili criteriile în baza cărora o clădire sau un teren vor fi încadrate în categoria "neîngrijite".

"Criteriile de încadrare a clădirilor/terenurilor în categoria «neîngrijite» vor fi stabilite printr-o procedură/instrucţiune de lucru comună a direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Ploieşti (Regia Autonomă de Servici Publice; Direcţia Generală de Dezvoltare Urbană; Poliţia Locală etc.), aprobate prin hotărâre a consiliului local, până la data de 30 noiembrie, prin care va fi definit(ă) terenul/clădirea neîngrijit (ă) şi prin care vor fi stabilite modalităţile de notificare a proprietarului, modalităţile de constatare, precum şi perioada de graţie pentru remedierea şi intrarea în legalitate” prevede documentul aprobat de Consiliul Local.

La fel ca şi în anii trecuţi, ploieştenii care vor plăti integral impozitele pe terenuri, clădiri sau autovehicule până la data de 31 martie vor beneficia de o scutire de zece la sută din valoarea acestora.

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, prin aceeaşi hotărâre, o serie de scuturi de la plata taxelor şi impozitelor locale. Astfel, conform hotărârii adoptate, sunt scutiţi de la plata impozitului pe teren şi clădire proprietarii care nu au venituri, sau ale căror venituri lunare nete sunt mai mici sau egale de 650 lei, scutirea aplicându-se dacă aceştia au un singur imobil, iar clădirea şi terenul un depăşesc suprafaţa de 500 de metri pătraţi.

De asemenea, nu vor plăti impozit şi taxă pe teren persoanele orfane aflate în evidenţa autorităţii tutelare, muzeele, dar şi persoanele care deţin clădiri clasificate ca monumente istorice.

Taxele şi impozitele stabilite pentru anul 2016 de Consiliul Local Ploieşti sunt comparabile cu cele valabile în cursul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici