Ploieşti: Mobilizare pe Facebook pentru a decora oraşul de Crăciun, după ce primăria a alocat prea puţini bani pentru iluminatul festiv

Ploieştenii se mobilizează pe Facebook pentru a ieşi în stradă şi a decora, fiecare cu ce poate, centrul oraşului, în condiţiile în care autorităţile locale nu au montat decoraţiunile pentru iluminatul festiv, suma alocată de la buget în acest sens - 200.000 de lei - fiind prea mică.

1034 afișări
Imaginea articolului Ploieşti: Mobilizare pe Facebook pentru a decora oraşul de Crăciun, după ce primăria a alocat prea puţini bani pentru iluminatul festiv

Ploieşti: Mobilizare pe Facebook pentru a decora oraşul de Crăciun, după ce primăria a alocat prea puţini bani pentru iluminatul festiv

Ploieştenii au început să se mobilizeze pe Facebook pentru a ieşi în stradă şi a decora centrul oraşului pentru sărbătorile de iarnă, în condiţiile în care autorităţile locale nu au montat luminiţe ornamentale şi după ce au aflat că, din cauza lipsei de fonduri, anul acesta oraşul nu va fi iluminat festiv.

Astfel, pe reţeaua de socializate a fost creată pagina ”Împreună decorăm Ploieştiul”, prin intermediul căreia oamenii se mobilizează pentru a ieşi în stradă în 12 decembrie şi a decora brazii din centrul oraşului.

”Având în vedere că Primăria Ploieştiului consideră că cetăţenii oraşului Ploieşti nu merită sărbători ca până acum, trebuie neapărat să le arătăm că cetăţenii vor altfel. Hai să ieşim începând de sâmbătă 12 decembrie orele 15.00- 17.00 să decorăm cum putem centrul Ploieştiului. Fiecare va aduce ceea ce poate (globuleţe, instalaţii de pom). Împreună vom decora pomii din centrul oraşului cu respectivele obiecte aduse de voi. Ruşine municipalităţii care sub pretextul lipsei mijloacelor financiare a refuzat pentru prima data din anul 2000 decorarea Ploieştiului. Suntem Generaţia care nu poate fi cumpărată”, este mesajul scris pe Facebook.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, viceprimarul cu atribuţii de primar Iulian Teodorescu şi viceprimarul Iolanda Bazavan nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere cu privire la această situaţie.

În schimb, într-un mesaj postat tot pe Facebook, directorul SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti, firmă care aparţine Consiliului Local Ploieşti şi care se ocupă de întreţinerea domeniului public, arată că autorităţile au încercat să organizeze o licitaţie pentru atribuirea unui contract privind iluminatul festiv, dar suma de 200.000 de lei, care este de câteva ori mai mică decât sumele alocate în anii trecuţi pentru iluminatul de sărbători, nu a fost suficientă.

Astfel, directorul SGU Ploieşti, Donald Constantin, explică faptul că în luna august Regia Autonomă de servicii Publice, instituţie aflată în subordinea Primăriei Ploieşti, a estimat că valoarea montării şi întreţinerii instalaţiilor este de 750.000 de lei, iar demontarea costă 500.000 de lei, ulterior viceprimarul cu atribuţii de primar Iulian Teodorescu considerând că estimările sunt ”supraevaluate”. În aceste condiţii, prin hotărâre a Consiliului Local Ploieşti de la bugetul local s-a alocat pentru iluminatul festiv suma de 200.913,74 lei, TVA inclus.

”În urma unor noi dezbateri, s-a stabilit ignorarea experienţei administrative a anilor precedenţi în bugetarea acestei activităţi, municipalitatea hotărând că trebuie renunţat la montarea figurinei 3D Moş Crăciun şi menţinerea alocării sumei de 200.000 lei. Rezultatul licitaţiei a fost acela că singura firmă care s-a înscris a depus o ofertă cu o valoare dublă faţă de bugetul alocat, de 383.160 lei, cu TVA inclus . Practic, licitaţia a fost anulată. Din păcate, aceasta este situaţia cu care ne-am confruntat, în ciuda eforturilor noastre de a soluţiona această problemă încă din luna august”, explică directorul SGU Ploieşti.

Donald Constantin se arată, la rândul său, dezamăgit de această situaţie şi spune că speră ca măcar pomii din centrul oraşului să fie împodobiţi.

”Pe această cale, vreau să îmi exprim dezamăgirea pentru că şi eu, la rândul meu, am copii şi regret că băieţii mei şi ceilalţi micuţi nu se vor bucura de iluminatul festiv în Ajun de Moş Nicolae. De aceea, transmit cetăţenilor faptul că facem tot ce depinde de noi să montăm instalaţii măcar în centrul oraşului”, precizează şeful SC SGU Ploieşti.

În ultimii 15 ani, autorităţile din Ploieşti aprindeau iluminatul public în seara zilei de 5 decembrie, iar aprinderea luminiţelor era urmată de un spectacol în centrul oraşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici