Ploile abundente au afectat peste 50 de localităţi din ţară, din cauza canalizărilor subdimensionate. Arhitect: „Totuşi, trebuie să evoluăm”

  • Fenomenele hidrometeorologice au afectat peste 50 de localităţi din 8 judeţe.
  • 15 case, 49 de curţi şi 3 subsoluri din Capitală au fost evacuate de apă.
259 afișări
Imaginea articolului Ploile abundente au afectat peste 50 de localităţi din ţară, din cauza canalizărilor subdimensionate. Arhitect: „Totuşi, trebuie să evoluăm”

Ploile abundente au afectat peste 50 de localităţi din ţară. Arhitect: „Totuşi, trebuie să evoluăm”

Din cauza ploilor, ultimele zile au fost groaznice atât pentru Bucureşti, cât şi pentru restul oraşelor din ţară. Asta pentru că acumulările de apă din anumite zone au îngreunat traficul. Printre aceste zone, se află şi Bulevardul Beijing, principala arteră care duce spre nordul Capitalei.
 
Oamenii spun că ar trebui să fie luate mai multe măsuri, pentru a nu se ajunge la astfel de probleme cauzate de ploile abundente.
 
„Da, bănuiesc că nu aş vedea altă cauză a problemei respective. Ar putea fi altă problemă în afară de infrastructura oraşului? Ar putea să găsească soluţiile încă din timp, să prevină astfel de probleme şi poate în viitor nu vor mai exista inundaţiile”, a spus Andrei.
 
„Să se ocupe mai mult de canalizarea din Bucureşti. Am văzut pe Calea Văcăreşti”, a afirmat Tudor.
 
Totuşi, există şi persoane care au trecut cu bine peste aceste zile.
 
„Pe mine nu m-au afectat în niciun fel. Eu stau aici, pentru mine a fost ok”, a afirmat Gina.
 
Măsurile nu pot fi luate aşa dintr-o dată. O spune profesorul Vlad Eftenie de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti.
 
Infrastrucutra poate fi adaptată, dar în timp şi pe segmente. Totodată, inundaţii au apărut şi din cauza climei, care a devenit din ce în ce mai imprevizibilă şi agresivă. 
 
„Oraşele noastre sunt gândite pentru un anumit tip de locuire deja destul de veche, un anumit număr de locuitori şi o aumită încărcare tehnică. Când vezi că întotdeauna la piciorul podului Grand de ani de zile se inundă, când ştii asta, poţi să faci ceva, adică acolo bănuiesc că s-ar putea rezolva cu un proiect de reabilitare. Totuşi, trebuie să evoluăm. Este un proiect care zic eu că ar pute dura între 5 şi 15 ani. Am studiat îndeaproape exemplul Lyon-ului care şi-a reabilitat malurile Rohn-ului într-un mod absolut exemplar”, a declarat Vlad Eftenie, arhitect şi lector universitar UAUIM.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici