Ploile au făcut ravagii în întreaga ţară: Sute de locuinţe, inundate de viituri/ Cele mai mari pagube s-au înregistrat în judeţul Alba | FOTO

Sute de locuinţe, curţi şi subsoluri au fost inundate în ultimele 24 de ore la nivel naţional. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în judeţul Alba.

1283 afișări
Imaginea articolului Ploile au făcut ravagii în întreaga ţară: Sute de locuinţe, inundate de viituri/ Cele mai mari pagube s-au înregistrat în judeţul Alba | FOTO

Ploile au făcut ravagii în întreaga ţară: Sute de locuinţe, inundate de viituri/ Cele mai mari pagube s-au înregistrat în judeţul Alba

Potrivit unei informări IGSU, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost înregistrate efecte în 28 de localităţi din 14 judeţe (Alba, Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Galaţi, Harghita, Ilfov, Ialomiţa, Mureş, Teleorman, Timiş, Satu Mare, Vâlcea şi Vrancea) şi municipiul Bucureşti.

În urma ploilor abundente şi a viiturilor formate din cauza cantităţilor mari de apă, au fost inundate 439 locuinţe, 455 curţi, 18 subsoluri şi beciuri. De asemenea, au fost afectate 55 poduri şi podeţe, 39 autoturisme şi motoutilaje, 1 tronson de cale ferată şi 3 tronsoane de drum.

Cel mai grav afectat de vremea rea a fost judeţul Alba, unde în urma unor viituri rapide generate de aversele abundente şi scurgerile de pe versanţi, au fost înregistrate inundaţii în localităţile Bucerdea Vinoasa, Cricău, Şard, Sebeş, Alba Iulia, Miceşti şi Blaj.

Pe timpul acţiunilor de intervenţie, 10 persoane din localităţile Bucerdea Vinoasă (2) şi Cricău (8) s-au evacuat preventiv la rude, fiind posibilă întoarcerea acasă după înlăturarea apei şi aluviunilor din locuinţe.

IGSU a dispus dislocarea în zonele afectate din judeţul Alba a trei detaşamente cu efective şi tehnică grea de intervenţie la inundaţii din judeţele Bihor, Cluj, Hunedoara şi Sibiu.

În prezent, peste 100 de pompieri militari, sprijiniţi de autorităţile locale, acţionează cu motopompele pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate şi cu accesorii de descarcerare pentru înlăturarea aluviunilor aduse de viituri. Totodată, salvatorii acţionează cu instalaţii speciale pentru potabilizarea apei destinată populaţiei din localităţile afectate.

La nivelul judeţului Alba a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, sub coordonarea prefectului, fiind dispuse măsuri de asigurare a apei potabile pentru cetăţani, dar şi de suplimentare a efectivelor din teren cu forţe şi mijloace de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba şi de la Batalionul 136 Geniu „Apulum”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici