Ploşniţe la internat. Cămin unde sunt cazaţi zeci de elevi şi studenţi, închis pentru dezinsecţie

Internatul Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu” din municipiul Suceava, unde sunt cazaţi peste 70 de elevi şi studenţi, a fost închis pentru dezinsecţie, de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), după ce, în mai multe camere ale căminului au fost găsite ploşniţe.

191 afișări
Imaginea articolului Ploşniţe la internat. Cămin unde sunt cazaţi zeci de elevi şi studenţi, închis pentru dezinsecţie

Ploşniţe la internat. Cămin unde sunt cazaţi zeci de elevi şi studenţi, închis pentru dezinsecţie

DSP Suceava a demarat o anchetă la internatul Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava după ce au apărut informaţii conform cărora clădirea în care sunt cazaţi peste 70 de elevi şi studenţi a fost invadată de ploşnite. Inspectorii au decis închiderea instituţiei pentru deratizare.

“O echipă a DSP Suceava s-a deplasat la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” pentru a verifica informaţiile referitoare la prezenţa unor vectori biologici (insecte) în cadrul unităţii. Ca măsură preventivă, pentru evitarea apariţiei unor situaţii epidemiologice deosebite, DSP Suceava a impus efectuarea de urgenţă a unor operaţiuni de dezinsecţie în toate spaţiile care aparţin Colegiului. Deoarece aceste operaţiuni presupun utilizarea unor substanţe toxice, este necesar ca procedurile să se desfăşoare în absenţa persoanelor. Unitatea de învăţământ va lua măsuri organizatorice pentru eliberarea spaţiilor în următoarele zile”, se arată într-un comunicat remis presei, marţi, de directorul executiv al DSP Suceava, dr. Liliana Grădinaru.

Inspectorii sanitari au cerut conducerii instituţiei de învăţământ ca, de marţi, să elibereze spaţiile şi să efectueze dezinsecţia clădirii cu o firmă specializată care va efectua două acţiuni de dezinsecţie la interval de 48 de ore.

Conducerea internatului a anunţat că se fac demersuri pentru a se găsi locuri de cazare pentru cei 44 de elevi şi 30 de studenţi care sunt cazaţi în căminul Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici