PMB: Efectuăm 12 tratamente împotriva ţânţarilor. Zonele infestate pot fi semnalate prin telefon

Primăria Capitalei anunţă că sunt prevăzute, pentru anul 2018, 12 tratamente de combatere a ţânţarilor, mai multe decât în anii precedenţi, în prezent cel de-al zecelea fiind în plină desfăşurare, municipalitatea subliniind că cetăţenii pot sesiza prin telefon zonele infestate.

189 afișări
Imaginea articolului PMB: Efectuăm 12 tratamente împotriva ţânţarilor. Zonele infestate pot fi semnalate prin telefon

PMB: Efectuăm 12 tratamente împotriva ţânţarilor. Zonele infestate pot fi semnalate prin telefon

„În anul 2018, Municipalitatea a prevăzut 12 tratamente de combatere a ţânţarilor, un număr dublu de tratamente faţă de anii precedenţi. Având în vedere solicitările adresate autorităţilor locale de către Ministerul Sănătăţii cu privire la intensificarea măsurilor de dezinsecţie în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul West Nile, Primăria Municipiului Bucureşti reaminteşte că, în acest moment, se află în desfăşurare cel de al 10-lea tratament de combatere a ţânţarilor. Acesta a fost demarat în data de 2 august. Astfel, potrivit Programului Unitar de Igienizare, aprobat prin H.C.G.M.B. nr. 5/2018, pentru anul 2018, în anul 2018, în municipiul Bucureşti, au fost prevăzute a se efectua, în total, 12 tratamente de dezinsecţie – combatere ţânţari, faţă de 6 tratamente/an câte s-au realizat în anii precedenţi”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, trebuie efectuat minimum un tratament pe lună în perioada caldă. Cetăţenii pot sesiza zonele acaparade de ţânţari apelând numărul TelVerde 0800800868.

„Toate aceste sesizări sunt comunicate de urgenţă operatorului care prestează în prezent acest serviciu, pentru a se interveni punctual în vederea măririi eficienţei tratamentului. Subliniem faptul că Primăria Municipiului Bucureşti se află în permanentă legătură cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti cu privire la riscul apariţiei virusului West – Nille pe raza municipiului Bucureşti. În anul 2018, Municipalitatea a prevăzut 12 tratamente de combatere a ţânţarilor, un număr dublu de tratamente faţă de anii precedenţi”, mai spune Primăria Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici