PMB: Vom lua în calcul REDESCHIDEREA Arenei Naţionale doar dacă se găseşte o soluţie LEGALĂ

Primăria Capitalei nu vrea să îşi asume redeschiderea Arenei Naţionale pe "propria răspundere" până când nu va exista o soluţie legală clară care să permită, din nou, organizarea competiţiilor sportive, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PMB, Alexandru Ichim.

Share pe Facebook 5865 afişări

Imaginea articolului PMB: Vom lua în calcul REDESCHIDEREA Arenei Naţionale doar dacă se găseşte o soluţie LEGALĂ

PMB: Vom lua în calcul REDESCHIDEREA Arenei Naţionale doar dacă se găseşte o soluţie LEGALĂ (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

"Ieri a avut loc o întâlnire la Ministerul Dezvoltării la care au participat şi reprezentanţii ISU. S-au ridicat două probleme: măsurile de siguranţă care pot fi luate pentru organizarea evenimentelor şi forma legală de redeschidere a Arenei Naţionale", a spus Ichim.

De asemenea, el a adăugat că până în acest moment situaţia Arenei Naţionale a rămas neschimbată, neexistând încă o autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum prevede legea.

În aceste condiţii, s-a discutat în cadrul întâlnirii de joi, 18 ianuarie, redeschiderea stadionului doar cu asumarea "pe propria răspundere" a Primăriei Generale. Acest lucru, a spus Ichim, înseamnă printre altele suplimentarea forţelor de ordine, control sporit al spectatorilor şi un număr mai mic de participanţi la competiţiile sportive care s-ar putea desfăşura aici.

"Chiar şi aşa rămâne o problemă de fond. Redeschiderea stadionului fără autorizaţie înseamnă o încălcare a legii pe care primarul general, Răzvan Sava, nu vrea să şi-o asume. PMB va lua în discuţie redeschiderea stadionului doar dacă se găseşte o soluţie legală", a mai declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PMB.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au efectuat, joi, o inspecţie la Arena Naţională şi au declarat că obiectivele care funcţionează fără autorizaţie au obligaţia de a o obţine până la 31 decembrie 2016, iar până la acel termen, pot funcţiona pe răspunderea beneficiarului.

"Aspectele de legalitate vizează unele modificări legislative, adoptate ieri în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională, în ceea ce priveşte Ordonanţa de Urgenţă 52 din 2015 pentru modificarea şi completarea Legii 307 privind apărarea împotriva incendiilor. La legea de adoptare a acestei ordonanţe, au fost propuse mai multe amendamente, printre care stabilirea unui termen de intrare în legalitate pentru obiectivele care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum este şi Arena Naţională. Aceste obiective au obligaţia de a obţine acest act până la 31 decembrie 2016. Până la acest termen, obiectivele funcţionează pe răspunderea beneficiarului din punct de vedere al asigurărilor măsurilor de securitate la incendii. Nu se supun la aceste excepţii acele obiective la care se constată încălcarea gravă a securităţii la incendiu. Acelea vor fi oprite de la funcţionare, dar nu este cazul Arenei Naţionale", a declarat colonelul Benone Duduc, adjunctul ISU, la finalul inspecţiei.

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că Arena Naţională nu poate fi utilizată din cauza acoperişului retractabil, pentru care suma iniţială a proiectului a fost suplimentată cu 200 de milioane de lei. Iniţial, noul stadion a fost prevăzut un acoperiş fix, din tablă, însă autorităţile au decis construirea unui acoperiş retractabil, similar celor folosite în Germania. Construcţia a fost finalizată fără autorizaţie de la ISU, iar eliberarea acestui document nu este posibilă nici acum, deoarece materialul din care este construit acoperişul nu este omogolat în România.

 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
ARENA NAŢIONALĂ ,
PRIMĂRIA CAPITALEI ,
INCENDIU
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.