PNL: Cei vizaţi de ANI au dreptul de a contesta. Justiţia poate stabili situaţia fiecăruia

PNL a luat act de rapoartele ANI în cazurile parlamentarilor acuzaţi de incompatibilitate şi afirmă că respectă cadrul legal în ceea ce priveşte regimul incompatibilităţilor, considerând că fiecare dintre cei vizaţi are dreptul de a contesta raportul de evaluare al ANI în justiţie.

136 afișări
Imaginea articolului PNL: Cei vizaţi de ANI au dreptul de a contesta. Justiţia poate stabili situaţia fiecăruia

PNL: Cei vizaţi de ANI au dreptul de a contesta. Justiţia poate stabili situaţia fiecăruia (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"Am luat act de rapoartele de evaluare ale Agenţiei Naţionale de Integritate cu privire la un număr de parlamentari, printre care se află şi membri ai PNL. Partidul Naţional Liberal respectă cadrul legal în ceea ce priveşte regimul incompatibilităţilor. În acelaşi timp, Partidul Naţional Liberal consideră că fiecare dintre cei vizaţi are dreptul de a contesta raportul de evaluare al ANI în justiţie. Doar justiţia poate stabili, printr-o hotărâre definitivă, situaţia fiecăruia dintre cei în legătură cu care ANI a constatat starea de incompatibilitate", se arată într-un comunicat PNL remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

ANI a constatat că 22 de deputaţi şi zece senatori, printre care Petre Roman şi Sorin Ilieşiu, au fost în incompatibilitate pentru că au deţinut şi alte funcţii, iar unii dintre aceştia sunt suspectaţi şi de fals în declaraţiile de interese, în aceste cazuri fiind sesizat Parchetul.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), cei 22 deputaţi şi 10 senatori au încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor. De asemenea, în cazul unora dintre aceştia există indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii.

Astfel, ANI a constatat că au fost în incompatibilitate deputaţii Dorel Covaci, Ştefan Petru Dalca, Ion Diniţă, Anton Doboș, Traian Dobrinescu, Ion Ochi, Adrian Nechita Oros, Ioan Tămăian, Ioan Viorel Teodorescu, Petru Ştefan Thuma Hubert şi Cătălin Daniel Zamfir.

De asemenea, ANI a stabilit că sunt în incompatibilitate deputaţii Petre Roman, Florin Ciurariu, Cornel George Comşa, Constantin Cosmin Enea, Ioan Mihăilă, Ioan Moldovan, Szolt Molnar, Marian Cătălin Rădulescu, Ioan Sorin Roman, Ion Şcheau şi Miron Alexandru Smărăndache.

În incompatibilitate au fost şi senatorii Sorin Ilieşiu, Petru Ehegartner, Sebastian Grapă, Liviu Titus Paşca, Matei Suciu, Ştefan Liviu Tomoioagă şi Ionuţ Zisu.

ANI a mai stabilit că sunt în incompatibilitate senatorii Laszlo Attila Klárik, Dumitru Marcel Bujor şi Mihai Niţă.

Potrivit ANI, cei 22 deputaţi şi 10 senatori au avut sau au, simultan, calitatea de parlamentar şi pe cea de administrator, cenzor, asociat sau membru în consiliul de administraţie la firme ori de titlular persoană fizică autorizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici