Poezie scrisă pe Facebook de un jandarm, marcat de decesul poliţistului înjunghiat mortal într-o gară din Suceava: "Spre el ne e azi gândul/ Ucis cu sânge rece..../ Şi mie-mi vine rândul,/ De nu umblaţi la lege!"

Un jandarm din Ploieşti a scris o poezie după ce un agent al Poliţiei Transporturi Feroviare a fost înjunghiat mortal într-o gară din Suceava. Poezia “Murim, mamă!”, scrisă în timpul serviciului, a fost publicată pe Facebook, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1680 afișări
Imaginea articolului Poezie scrisă pe Facebook de un jandarm, marcat de decesul poliţistului înjunghiat mortal într-o gară din Suceava: "Spre el ne e azi gândul/ Ucis cu sânge rece..../ Şi mie-mi vine rândul,/ De nu umblaţi la lege!"

Poezie scrisă pe Facebook de un jandarm, marcat de decesul poliţistului înjunghiat mortal într-o gară din Suceava

Jandarmul Florin Tudoran era în timpul serviciului şi asigura ordinea şi liniştea publică la Festivalul Turcesc din Ploieşti.

Într-o scurtă pauză, marcat de decesul poliţistului de la Transporturi Feroviare, a scris poezia “Murim, mamă!”, direct pe telefon, în nici 20 de minute.

“Eram într-o pauză, îşi trăgeam sufletul. Direct pe telefon am scris poezia. Înainte de a o posta pe Facebook am citit-o unor colegi poliţişti. Le-au dat lacrimile. A avut impact. Evenimentul a fost şocant pentru noi toţi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Florin Tudoran.

Subofiţerul spune că oricând poate să apară neprevăzutul şi orice om al legii poate să cadă victimă.

”Sunt evenimente pe care le trăim şi noi. Neprevăzutul poate apărea în orice moment. Am fost destul de marcat. Eu, în sine, am fost şocat ce a păţit colegul nostru”, a spus jandarmul.

Florin Tudoran este jandarm din 2003. Scrie versuri din liceu şi spune că în general aşterne versuri “lovit în suflet de un eveniment”.

MURIM MAMĂ!
de Florin Tudoran


"Murim mamă! Murim!
Suntem ucişi în stradă
Cum sunt mieii de paşte
Gătiţi, ca de paradă.
Vai celor ce ne naşte!
Murim mamă! Murim!
Cruda nesăbuinţă
Din legislaţii hâde
Ne-aduce suferinţă
Iar infractorul...râde!
Murim mamă! Murim!
Suferi şi tu şi fiii
Ce ne rămân pe stradă
Iar noi plecăm spre ceruri
În haine de paradă.
Murim mamă! Murim!
Cădem în plasa sorţii
Fără să dăm accepturi
Înjunghiaţi de hoţii
La care le-au dat drepturi
Murim mamă! Se moare!
Înjunghiat în gât
Şi-n suflet şi în spate
Cu pruncii lui în gând...
NU VREM DECÂT DREPTATE!!!
Murim mamă, oricum.
Spre el ne e azi gândul.
Ucis cu sânge rece....
Şi mie-mi vine rândul,
De nu umblaţi la lege!"

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici