Poliţia Capitalei face verificări şi în cazul celui de-al doilea pacient care ar fi ars la Spitalul Floreasca

Poliţiştii Capitalei s-au autosesizat, marţi, şi extind cercetările în cazul de la Floreasca cu infracţiunea de vătămare corporală, după ce un alt pacient ar fi ars în acest spital anul trecut. În paralel, echipa Ministerului Sănătăţii continuă cercetările pentru a afla ce s-a întâmplat.

2090 afișări
Imaginea articolului Poliţia Capitalei face verificări şi în cazul celui de-al doilea pacient care ar fi ars la Spitalul Floreasca

Poliţia Capitalei face verificări şi în cazul celui de-al doilea pacient care ar fi ars la Spitalul Floreasca

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii cu privire la faptul că o persoană a suferit răni provocate de arsuri, anul trecut, în urma unei intervenţii la un spital din Sectorul 1, facem precizarea că poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment”, informează Poliţia Capitalei.

Demersul vine după ce minstrul Sănătăţii, Victor Costache, a spus, marţi, că este posibil ca situaţia femeii care a ars pe masa de operaţie să nu fie singulară, existând informaţii potrivit cărora un alt pacient a suferit arsuri în blocul operator, motiv pentru care continuă cercetările la Spitalul Floreasca.

„Continuăm să investigăm şi rugăm toţi pacienţii care au suferit astfel de măsuri să ne semnaleze. Transmitem tuturor colegilor să nu mai folosească off label biocide. Orice utilizare off label a unui biocid, a unui instrument chirurgical poate da naştere la tragedii”, a explicat Costache.

Întrebat dacă mai există un caz similar cu cel al femeii care a ars în blocul operator, Costache a spus: „avem şi noi aceeaşi informaţie. Investigăm în continuare. Pacientul este, evident, în viaţa şi a fost un eveniment de mai mică dimensiune, dar nu vreau să speculez”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici