Poliţia, despre brăileanul bănuit că a mâncat o pasăre rară: Nu este vânător

Poliţia Brăila spune despre bărbatul bănuit că a mâncat o pasăre rară şi a dat resturi din pasărea protejată de lege la câine că nu este vânător şi nu deţine legal de arma de vânătoare.

1596 afișări
Imaginea articolului Poliţia, despre brăileanul bănuit că a mâncat o pasăre rară: Nu este vânător

Sursă foto: Profimedia

Poliţiştii spun că au fost sesizaţi de un angajat al Gărzii Naţionale de Mediu Brăila că în localitatea Victoria a avut loc un braconaj cinegetic. Poliţiştii au constatat că pe terenul unui bărbat de 52 de ani erau resturi ce provin de la o pasăre.

„Terenul respectiv nu este împrejmuit cu gard, iar în prezent este folosit pentru depozitarea hranei de animale. Bărbatul nu deţine calitatea de vânător şi nu este deţinător legal de arma de vânătoare”, spun poliţiştii brăileni.

Aceştia anunţă că cercetările sunt continuare pentru a vedea dacă este vorba sau nu de o infracţiune.

Un bărbat din judeţul Brăila este bănuit că a braconat şi mâncat o pasăre rară după ce, în curtea lui, a fost găsit emiţătorul pe care ornitologii i l-au pus unei gâşte cu gât roşu, specie, protejată de lege. Cazul a fost relatat de Societatea Ornitologică Română.

„Lună extrem de neagră pentru o specie protejată - gâsca cu gât roşu. Din decembrie până acum, am pierdut 3 exemplare cu emiţător. Ultima din ele, Emilia, a fost găsită azi în curtea unui sătean din Victoria, judeţul Brăila. Resturi din pasărea protejată de lege fuseseră date ...la câine. Lângă bucăţi din ea, emiţătorul şi inele ornitologice aplicate de specialiştii din proiectul Safe Flight for Redbreasts, în care suntem parteneri. Vom reveni cu informaţii, pentru că alături de biologi, la Victoria se află şi autorităţile române care anchetează acest caz - pentru că este un posibil caz de braconaj”, a scris joi pe Facebook Societatea Ornitologică Română.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici