Poliţia din Barcelona ia măsuri drastice împotriva petrecerilor în aer liber. Din cauza restricţiilor, oamenii s-au obişnuit să bea pe stradă

  • Barcelona ia măsuri drastice împotriva petrecerilor în aer liber, cunoscute sub numele de botellones, prin impunerea unor amenzi de până la 600 de euro.
  • Până acum, amenzile erau cuprinse între 60 şi 100 de euro, care, dacă sunt plătite în termen de 30 de zile, sunt reduse cu 75%.
648 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Barcelona ia măsuri drastice împotriva petrecerilor în aer liber. Din cauza restricţiilor, oamenii s-au obişnuit să bea pe stradă

Potrivit lui Pedro Velázquez, şeful forţelor de poliţie Guàrdia Urbana din oraş, în perioada 2-8 august, 747 de persoane au fost amendate cu amenzi de până la 100 de euro pentru că au băut pe stradă.

Amenzile mai mari vor fi aplicate pentru tulburarea liniştii publice sau comportament antisocial, a căror definiţie va fi lăsată la latitudinea fiecărui poliţist în parte, conform The Guardian.

Amenzile au fost introduse în temeiul controversatei "legi a căluşului", introdusă de precedenta administraţie de dreapta a Spaniei, despre care criticii spun că restrânge drastic libertatea de exprimare şi libertatea de întrunire.

În conformitate cu noile norme, plata promptă a amenzilor le reduce cu doar 50%.

"Amenzile de 600 de euro sunt aplicate pentru perturbarea gravă a vieţii cotidiene a cetăţenilor", a declarat Albert Batlle, consilierul municipal responsabil cu ordinea publică, în cadrul unei conferinţe de presă. "Este vorba despre ordinea publică."

Botellón-ul, unde zeci, sute şi uneori mii de tineri se adună în pieţe, parcuri sau pe plaje pentru a bea toată noaptea, nu este un fenomen nou.

Botellones au devenit o pacoste semnificativă în Barcelona vara trecută, când, din cauza restricţiilor stricte impuse de Covid, barurile nu au avut voie să deschidă decât pentru un număr limitat de ore sau nu au deschis deloc.

Proprietarii de baruri şi restaurante se plâng de faptul că o nouă decizie care obligă terasele în aer liber din zonele cele mai vizitate ale oraşului să se închidă la ora 23.00 nu va face decât să încurajeze creşterea numărului de botellones.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici