Poliţia din Hunedoara cercetează împrejurările în care doi nou-născuţi au murit la spitalul din oraş

Poliţia municipiului Hunedoara investighează împrejurările în care au murit, în mai puţin de 24 de ore, doi bebeluşi - un băieţel de trei zile şi o fetiţă de şase zile - născuţi şi internaţi în Spitalul "Dr. Alexandru Simionescu" din oraş.

168 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Hunedoara cercetează împrejurările în care doi nou-născuţi au murit la spitalul din oraş

Poliţia din Hunedoara cercetează împrejurările în care doi nou-născuţi au murit la spitalul din oraş (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, Poliţia municipiului Hunedoara a fost sesizată de către personalul medical al Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu" despre faptul că, în cursul zilei de luni, au murit doi bebeluşi - un băieţel în vârstă de trei zile şi o fetiţă în vârstă de şase zile - născuţi şi internaţi în spital.

"În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare, investigaţiile continuând sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara în vederea stabilirii cauzelor decesului celor doi nou-născuţi, în cauză fiind dispusă efectuarea necropsiilor", a declarat, luni, corespodentului MEDIAFAX inspectorul principal Bogdan Niţu.

El a afirmat că în urma investigaţiilor se va stabili dacă este vorba despre moarte suspectă în cele două cazuri.

Cadavrele celor doi bebeluşi au fost ridicate de medicii legişti.

"Se efectuează necropsia, iar probele vor fi trimise pentru analiză la Timişoara. Numai când vom avea rezultatele vom putea spune dacă decesul celor doi bebeluşi este suspect", a declarat şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, medicul legist Dan Mărculescu.

Tatăl băieţelui de trei zile care a murit la Spitalul "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara, Alin Buruiană, a susţinut că micuţul a primit nota 10 sâmbătă, când s-a născut.

"Era al treilea copil al familiei, un băieţel pe care ni l-am dorit. Ceilalţi copii au 13 ani - băiatul şi 11 ani - fetiţa şi abia am aşteptat un bebeluş în familie. Soţia mea a născut natural, sâmbătă dimineaţă, şi copilul a primit nota 10 la naştere. Duminică, atunci când soţia a mers să alăpteze băiatul, i s-a spus că e la Terapie Intensivă, însă nimeni nu i-a oferit detalii legate de motivul pentru care avea nevoie de îngrijiri speciale. Medicul care a decis transferarea la Terapie Intensivă terminase garda şi a plecat acasă, aşa că asistentele mi-au spus să vin luni dimineaţa să vorbesc cu medicul", a povestit bărbatul.

El a adăugat că, luni dimineaţă, când a ajuns la spital, a fost anunţat că băiatul a murit.

"Nu mi s-au oferit detalii legate de complicaţii. Mi s-a spus că a avut tratament pentru inimă şi apoi că era sub tratament pentru plămâni. Cum a ajuns de la nota 10 în situaţia asta nu-mi pot da seama. Am cerut autopsie, iar medicul de aici de la spital a spus că a observat nu ştiu ce vânătaie nu ştiu unde şi a anunţat Poliţia, pentru ca băiatul să fie autopsiat de medicii legişti de la Deva. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi familia unei fetiţe de şase zile, care a decedat câteva ore mai devreme decât băiatul meu. Eu vreau răspunsuri pentru că mă tem că au greşit ei ceva, ori nu i-au aspirat bine căile respiratorii după naştere, ori l-au scăpat pe jos. Sunt atâtea variante şi nimeni nu ne dă niciun răspuns", a spus tatăl copilului.

El a menţionat că soţia sa este foarte afectată de cele întâmplate, că nu s-a mai dat jos de pe patul de spital de când a aflat că a murit băiatul şi se teme şi de reacţia celorlalţi doi copii, "care aşteptă să vină mami şi bebele acasă".

Conducerea spitalului a afirmat că a început o anchetă internă şi aşteaptă rezultatul autopsiilor pentru a stabili dacă sesizează mai departe Colegiul Medicilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici