Poliţia face anchetă în cazul şefului CJ Cluj, suspectat că ar fi folosit o diplomă de licenţă falsă

Poliţiştii fac verificări în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, după ce s-au autosesizat în urma unor informaţii din presa locală, potrivit cărora şeful CJ ar fi folosit o diplomă de licenţă falsă, caz în care acesta ar putea fi urmărit penal pentru fals în acte publice.

800 afișări
Imaginea articolului Poliţia face anchetă în cazul şefului CJ Cluj, suspectat că ar fi folosit o diplomă de licenţă falsă

Poliţia face anchetă în cazul şefului CJ Cluj, suspectat că ar fi folosit o diplomă de licenţă falsă

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene (IPJ) Cluj, Carmen Jucan, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că se poartă o corespondenţă cu Universitatea ”Spiru Haret” din Bucureşti, care ar fi eliberat diploma de licenţă a lui Mihai Seplecan.

”Poliţiştii fac verificări în legătură cu informaţiile apărute în presă privind folosirea de către Mihai Seplecan a unei diplome false de licenţă. Se poartă o corespondenţă cu universitatea care ar fi eliberat diploma respectivă, iar scopul verificărilor este de a vedea dacă a avut loc sau nu o infracţiune. Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz”, a spus Jucan.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că, în cazul în care informaţiile se confirmă, Seplecan ar putea fi urmărit penal pentru fals în acte publice, uz de fals şi înşelăciune.

În presa locală au apărut informaţii potrivit cărora Mihai Seplecan ar fi folosit o diplomă de licenţă falsă emisă de Universitatea "Spiru Haret" Bucureşti, rectorul acestei instituţii, Aurelian Bondrea, susţinând că documentul pe numele şefului Consiliului Judeţean (CJ) Cluj ”este contrafăcut şi prezintă date neconforme realităţii”.

Într-o adresă a Universităţii ”Spiru Haret” se arată că diploma pe numele lui Mihai Seplecan ”nu a fost eliberată de Serviciul acte de studii din cadrul universităţii”.

”Seria şi numărul formularului de diplomă nu au fost repartizate niciodată Universităţii Spiru Haret Bucureşti pentru absolvenţii promoţiei 2006; pentru aceşti absolvenţi formularele de diplomă repartizate Universităţii Spiru Haret poartă seria Y; Facultatea de Drept şi Administraţie Publică Bucureşti avea, în anul 2006, o singură specializare, respectiv Drept, şi nu Drept şi administraţie publică, aşa cum este înscris pe diplomă; Semnăturile aplicate pe diplomă nu aparţin persoanelor îndrituite de Universitatea Spiru Haret pentru a semna acte de studii, respectiv rector, decan şi secretar şef; Diplomele de licenţă pentru promoţia 2006 au fost scrise olograf şi nu tipărit, aşa cum este formularul înaintat în copie”, se arată în documentul citat.

Mihai Seplecan ar fi folosit diploma respectivă pentru a încheia un contract de asistenţă juridică cu Primăria comunei Sânmartin, judeţul Cluj, şi ar fi obţinut şi o diplomă de master în Ştiinţe Penale şi Criminalistică din partea Universităţii Ecologice Bucureşti.

De asemenea, în CV-ul depus la sediul PNL Cluj, Mihai Seplecan a scris că a absolvit Universitatea ”Banatului” din Timişoara, nefăcând nicio referire la Universitatea ”Spiru Haret”.

Mihai Seplecan a susţinut într-un comunicat de presă transmis, marţi, că nu cedează ”la şantaj şi can-can de presă”.

”A trebuit să devin preşedinte al CJ Cluj şi să intru în coliziune directă cu cei care au tot interesul să li se acopere urmele şi faptele pentru care ciraci de ai lor sunt cercetaţi penal, pentru a afla că sunt interlop, analfabet, proxenet. Azi aflu că mi-am falsificat studiile. Ieri mi se făcea denunţ penal că vreau să-mi curgă motorină în buzunare. Sunt convins că după ce nu le va merge şi cu această mizerie azvârlită în presă şi nu au să scape de mine, mâine am să aflu că sunt violator, au să îmi producă un certificat de nebun şi au să inventeze alte şi alte mizerii”, a arătat Seplecan.

Acesta a subliniat că toate i se întâmplă numai de când nu a răspuns ”comenzilor politice”.

”Se întâmplă numai de când nu am acceptat jocurile murdare pentru a semna şi acoperi cu semnătura sa mizeriile pe care le-au lăsat în urmă la toate proiectele şi câte alte mizerii cu care s-au tocat degeaba pentru clujeni, nu pentru buzunarele lor şi a clicii din spatele lor, milioane de euro. Sunt disperaţi. Din momentul în care am început să denunţ public presiunile la care sunt supus de către acest grup de interese, am devenit indezirabil. (...) Sunt politicieni, oameni de afaceri, judecători, procurori, poliţişti, avocaţi, oameni din presă din cercul lor de interese care fac tot posibilul să mă îndepărteze din funcţia din care le incomodez şi le distrug interesele. Am fost avertizat că s-au pus la bătaie sume importante de bani şi s-au urnit numeroase relaţii pentru a fi distrus şi îndepărtat”, a menţionat şeful CJ Cluj.

Mihai Seplecan a fost ales preşedinte al CJ Cluj în 10 iunie, iar în 24 septembrie PNL Cluj i-a retras sprijinul politic. În 23 octombrie a fost exclus din partid, în prezent fiind în derulare procedura prin care Seplecan a contestat decizia la Comisia de Arbitraj Judeţeană a PNL Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici