Poliţia Judeţeană Gorj a dat publicităţii portretul robot al băiatului de opt ani dispărut de acasă

Poliţia Judeţeană Gorj a dat publicităţii, duminică, portretul robot al băiatului de opt ani, dispărut sâmbătă seară de acasă, din oraşul Târgu Cărbuneşti, şi căutat de poliţişti cu ajutorul unui elicopter.

313 afișări
Imaginea articolului Poliţia Judeţeană Gorj a dat publicităţii portretul robot al băiatului de opt ani dispărut de acasă

Poliţia Judeţeană Gorj a dat publicităţii portretul robot al băiatului de opt ani dispărut de acasă

Portretul robot al copilului a fost realizat de un poliţist în baza discuţiilor avute cu părinţii şi bunica băiatului, dar şi a descrierii făcute de aceştia.

Oamenii legii au întocmit un portret robot întrucât părinţii nu au o fotografie cu copilul.

Mama băiatului de opt ani spune că acesta este autist şi nu a mers niciodată la grădiniţă sau la şcoală pentru că nu suporta să se joace cu alţi copii.

"El e bolnav de autism. Nu l-am dus nici la grădiniţă, nici la şcoală pentru că nu suporta să se joace cu alţi copii. Aici în curte stătea tot timpul. Nu i-am făcut nicio poză niciodată pentru că nu suporta aparatul de fotografiat", afirmă femeia.

Băiatul de opt ani, Constantin Mario Delian Popescu, a dispărut de la domiciliu sâmbătă seară, în jurul orei 20.30, părinţii şi vecinii căutându-l timp de două ore, după care au anunţat Poliţia.

Poliţiştii au început căutările în noaptea de sâmbătă spre duminică şi au continuat şi duminică dimineaţa, când conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor un elicopter dotat cu cameră cu termoviziune.

Elicopterul a survolat pădurea din apropierea satului Ştefăneşti, de unde a dispărut băiatul, dar şi o zonă mai mare, fără însă să îl găsească.

În paralel, circa 50 de poliţişti şi jandarmi, precum şi zeci de localnici, îl caută pe băiat în pădurea respectivă, fără a găsi indicii care să ducă la descoperirea copilului. Terenul pe care se fac căutările este accidentat şi greu accesibil.

O parte dintre poliţiştii care participă la căutări au participat în vara anului 2009 la căutările din zona Rânca, unde un băiat din Constanţa a fost dat dispărut de către bunicii săi, trupul neînsufleţit al acestuia fiind găsit devorat de animalele sălbatice după circa o lună.

Căutările pe teren au durat atunci circa trei săptămâni, la operaţiuni participând sute de poliţişti, jandarmi şi voluntari veniţi din toată ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici