Poliţia locală în acţiune. Femeie de 73 de ani din Bucureşti, surprinsă când făcea trafic cu pufuleţi într-un apartament situat la etajul 9

  • Poliţia locală a rezolvat una din marile probleme a unei asociaţii de locatari din sectorul 4, Bucureşti.
  • O femeie în vârstă de 73 de ani opera un mic butic în apartamentul ei de la etajul 9.
  • Femeia vindea pufuleţi, ţigări, conserve şi detergenţi, iar vecinii s-au plâns de haos şi gălăgie
7955 afișări
Imaginea articolului Poliţia locală în acţiune. Femeie de 73 de ani din Bucureşti, surprinsă când făcea trafic cu pufuleţi într-un apartament situat la etajul 9

Poliţia locală în acţiune. Femeie de 73 de ani din Bucureşti, surprinsă când făcea trafic de pufuleţi într-un apartament situat la etajul 9

O femeie în vârstă de 73 de ani din sectorul 4, Bucureşti a fost reclamată de vecini pentru că şi-a deschis un butic în apartamentul ei situat la etajul 9.

Vecinii s-au plâns că buticul devenea un adevărat bar unde se fuma şi era gălăgie, iar, în plus, magazinul nu avea autorizaţie de funcţionare. Ei au încercat să vorbească cu femeia, însă aceasta a devenit recalcitrantă.

Poliţiştii comunitari au intervenit şi au sancţionat-o contravenţional pe femeie, poreclită "Şefa de la 9".

Comunicatul poliţiei locale

O femeie de 73 de ani a patentat un nou stil de antreprenoriat: buticul "la înăţime". La etajul 9 al unui bloc din Capitală, doamna transformase un apartament în magazin cu de toate. Dar fără vreo autorizaţie de funcţionare.
In spaţiul respectiv „şefa de la 9” - aşa cum e cunoscută printre vecini - îşi amenajase tehnic zonele de produse: la intrare: ţigările, în baie: pufuleţii, în camera mare: conservele şi detergenţii. Lucra şi după un program: între 07 şi 21:00. Afişat, mare, pe uşa de fier. De ceva timp îşi modernizase afacerea - „trăgea la xerox”.

Clientela îi era stabilă, mai ales de când cu debutul pandemiei; vecinii au reclamat că buticul era la un pas să se transforme în bar. „Cei care vin aici consumă băuturi alcoolice, fumează, iar resturile de ţigări, de multe ori aprinse, sunt aruncate pe jos (...) ne-au dat foc la covoraşele de la uşă”, se susţine în reclamaţia primită de către D.G.P.L.C.M.B. din partea vecinilor. Potrivit acestora, persoana reclamata este una dificilă – „nu se poate discuta cu ea, este şi recalcitrantă: ţipă şi blesteamă”. În plus, spun oamenii, produsele de panificaţie care sunt comercializate în magazin sunt aduse de către persoane neîngrijite, în sacoşe murdare şi depozitate în „cutii infecte”.

Acest caz a fost constatat după ce mai mulţi locatari ai unui bloc din sectorul 4 al Capitalei s-au plâns că la etajul 9 al imobilului funcţionează, ilegal, un magazin. Pe lângă gălăgia şi mizeria produse de clienţi, oamenii au reclamat şi lipsa avizelor necesare funcţionării buticului. În urma sesizării, un echipaj mixt format din poliţişti locali din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi ai Poliţiei Locale sector 4 s-a deplasat la adresa indicată şi a luat legătura cu reprezentantul legal al societăţii comerciale. În urma verificărilor, poliţişti au constatat că din documentaţia prezentată de către administrator lipseau actele de înregistrare sanitară, avizul de funcţionare emis de către autoritatea locală precum şi acordul asociaţiei de proprietari cu privire la funcţionarea magazinului alimentar.

Pentru deficienţele constatate, „şefa de la 9” a fost sancţionată contravenţional.


 


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Două măsuri capitale anunţate de Iohannis: ce se întâmplă după 15 mai

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici