Poliţia, pe urmele spărgătorilor de bancomate din România. Şase automate au fost aruncate în aer

  • Şase bancomate au fost aruncate în aer în acest an în diferite locuri din România.
  • Ultimul incident s-a produs marţi, în localitatea Otopeni, unde două bancomate au fost distruse prin explozie.
  • Autorii spargerii din Otopeni sunt căutaţi, însă în celelate cazuri, hoţii au fost prinşi
2054 afișări
Imaginea articolului Poliţia, pe urmele spărgătorilor de bancomate din România. Şase automate au fost aruncate în aer

Poliţia, pe urmele spărgătorilor de bancomate din România. Şase automate au fost aruncate în aer

Şase bancomate au fost aruncate în aer în acest an în diferite locuri din România. Poliţiştii au reuşit să-i prindă pe cei bănuiţi că au reuşit sau ar fi încercat să fugă cu banii. Ultimul incident s-a produs marţi, în localitatea Otopeni, unde două bancomate au fost distruse prin explozie.

Pe parcursul zilei, poliţiştii din Ilfov efectuează investigaţii pentru depistarea autorilor unor distrugeri ce au avut loc la două bancomate ce aparţin unei bănci din Otopeni. Incidentul s-a produs marţi. În urma exploziei nu s-au înregistrat victime şi au fost doar pagube materiale.

„La data de 8 septembrie, în jurul orei 05:00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că la parterul unui bloc din oraşul Otopeni a avut loc o distrugere. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii oraşului Otopeni împreună cu efective de pompieri şi specialişti din cadrul IGPR, precum şi conducerea IPJ ILfov, pentru efectuarea de activităţi specifice. Au fost luate măsuri pentru delimitarea perimetrului şi conservarea locului faptei. Din primele verificări s-a stabilit faptul că distrugerile au avut loc la două bancomate ce aparţin unei bănci”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Ilfov.

Alte atacuri la bancomate au avut loc în prima parte a anului. Potrivit Poliţiei Române, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea celor cinci cazuri de furturi din bancomate prin explozie, înregistrate anul acesta. În trei dintre aceste cazuri, cei în cauză au fost arestaţi preventiv.

Astfel, poliţiştii au depistat în flagrant delict, la data de 20 martie, în localitatea Ozun din judeţul Covasna, doi bărbaţi, cu vârste de 25 şi 38 de ani, în timp ce ar fi sustras bani dintr-un bancomat prin producerea unei deflagraţii. Ulterior, în municipiul Braşov, într-o benzinărie, a fost depistat un alt bărbat, care le-ar fi facilitat transportul. Cei trei bărbaţi sunt bănuiţi şi de distrugerea bancomatelor şi furtul de bani comise în Sinaia, în anul 2020.

De asemenea, la începutul anului, doi bărbaţi ar fi distrus, prin utilizarea unei substanţe explozive, un bancomat din incinta unei societăţi comerciale, din localitatea Lumina, judeţul Constanţa şi ar fi sustras cutii în care erau depozitate sume de bani. Persoanele au fost arestate preventiv. În alte două cazuri de acest fel, comise în Timiş şi Arad, au fost identificate persoanele bănuite, cercetările fiind continuate în vederea probării activităţii infracţionale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici