Poliţia Română: Toate acţiunile în cazul lui Sebastian Ghiţă s-au desfăşurat sub coordonarea procurorului de caz; REŢINEREA, posibilă cu ajutorul poliţiştilor din Serbia şi Slovenia

Poliţia Română face noi precizări legate de cazul lui Sebastian Ghiţă, instituţia anunţând că toate acţiunile instituţiei s-au desfăşurat sub coordonarea directă a procurorului de caz, reţinerea fostului deputat fiind posibilă cu ajutorul poliţiştilor din Serbia şi Slovenia.

1041 afișări
Imaginea articolului Poliţia Română: Toate acţiunile în cazul lui Sebastian Ghiţă s-au desfăşurat sub coordonarea procurorului de caz; REŢINEREA, posibilă cu ajutorul poliţiştilor din Serbia şi Slovenia

Poliţia Română: Toate acţiunile în cazul lui Sebastian Ghiţă, sub coordonarea procurorului de caz

"Inclusiv în noaptea de 13/14 aprilie, poliţiştii români s-au aflat în contact direct cu procurorul de caz. Totodată, conform competenţelor, Poliţia Română a realizat un schimb activ de date şi informaţii, cu colegii din Serbia şi Slovenia, care a condus la reţinerea celui în cauză. Astfel, poliţiştii români au solicitat autorităţilor slovene verificări privind autenticitatea documentelor prezentate de inculpat, datele fiind transmise autorităţilor sârbe. De asemenea, specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică au efectuat o constatare tehnico-ştiinţifică, al cărei rezultat a fost transmis colegilor sârbi", anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Constatarea tehnico-ştiinţifică indică faptul că persoana capturată este Sebastian Ghiţă.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat, marţi, că instituţia pe care o conduce aşteptată documente de la instanţele emitente ale mandatului de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, urmând că imediat să fie demarată procedura de extrădare.

Surse apropiate anchetei au precizat pentru MEDIAFAX că fostul deputat a fost vizitat, joi, de fratele său, Alexandru Ghiţă, călătoria acestuia la Belgrad fiind cea care a condus la capturarea fostului deputat. Cei doi ar fi ieşit din casa în care locuia Ghiţă, poliţiştii sârbi fiind informaţi asupra identităţii fostului parlamentar, moment la care celor doi li s-au cerut documentele de identitate. Sebastian Ghiţă le-a prezentat oamenilor legii documente false, spunându-le, în limba engleză, că este student sloven. Anchetatorii aveau deja date de la autorităţile române referitoare la faptul că în locuinţa respectivă s-ar afla fostul deputat, astfel că a fost condus la poliţie, constatându-se că documentele erau false şi că numele sub care s-ar fi prezentat exista, au precizat aceleaşi surse.

Sursele citate menţionează că în această perioadă, Sebastian Ghiţă ar fi ţinut legătura, în afară de fratele său, şi cu alte persoane apropiate, o femeie apropiată fostului deputat făcând cel puţin o călătorie în Serbia de la data dispariţiei fostului deputat până în prezent. Sebastian Ghiţă a fost prins, potrivit unor surse oficiale, joi, 13 aprilie, la ora 23.45, pe străzile din Belgrad. Ghiţă nu s-a opus reţinerii, a declarat Carmen Dan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici