Poliţia rutieră poate dispune, de vineri, ridicarea maşinilor parcate ilegal pe trotuare

De vineri intră în vigoare legea iniţiată de Cătălin Drulă, preşedintele USR, potrivit căreia Poliţia rutieră poate să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar şi de pe trotuare.

1252 afișări
Imaginea articolului Poliţia rutieră poate dispune, de vineri, ridicarea maşinilor parcate ilegal pe trotuare

Poliţia rutieră poate dispune, de vineri, ridicarea maşinilor parcate ilegal pe trotuare

„Facem un nou pas concret către o ţară civilizată unde siguranţa pietonilor e prioritară. Poliţia are la dispoziţie acest instrument pentru acele situaţii în care maşinile parcate pe trotuare pun în pericol viaţa cetăţenilor: blocarea trecerilor de pietoni, forţarea mamelor cu copii sau a bătrânilor să circule pe carosabile, îngrădirea accesului la spitale, unităti de învăţământ, etc. Eu am văzut atâtea situaţii cu oameni în vârstă sau mame, în timp ce îşi plimbau bebeluşii în cărucioare, sau chiar persoane cu dizabilităţi, nevoiţi să meargă pe stradă pentru că nu aveau loc să se deplaseze pe trotuar din cauza maşinilor parcate ilegal, iar poliţia susţinea ca n are cadru legal pentru a interveni. Trotuarele sunt pentru pietoni, nu pentru maşini, iar oraşele sunt pentru oameni”, afirmă preşedintele USR Cătălin Drulă.

Legea, care modifică art. 64 alin. 1 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în sensul instituirii posibilităţii ca Poliţia Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar şi de pe trotuare, spaţii verzi, etc, adică în afara părţii carosabile, a fost promulgată marţi de preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici