Poliţia Sălaj: Copiii care au atacat turiştii străini erau supăraţi că aceştia le fotografiau casa

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sălaj susţin că minorii care au atacat un grup de turişti străini care fac turul Europei pe biciclete au declarat, la audieri, că au recurs la acest gest pentru că cetăţenii străini opriseră în apropierea locuinţei lor şi au făcut mai multe fotografii.

1469 afișări
Imaginea articolului Poliţia Sălaj: Copiii care au atacat turiştii străini erau supăraţi că aceştia le fotografiau casa

Poliţia Sălaj: Copiii care au atacat turiştii străini erau supăraţi că aceştia le fotografiau casa (Imagine: Arhiva Mediafaxfoto)

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă după-amiază, de Poliţia Sălaj, în cazul atacului cu pietre asupra mai multor turişti străini, în localitatea sălăjeană Surduc, au fost identificaţi cinci copii.

Aceştia au susţinut la audieri că mai mulţi turişti pe biciclete s-au oprit în faţa casei lor, s-au apropiat de locuinţă şi au făcut mai multe fotografii, acesta fiind motivul pentru care au aruncat cu pietre în direcţia lor.

Totodată, Poliţia Sălaj susţine că a fost sesizată de vineri în legătură cu incidentul, de către ghidul cetăţenilor străini, care însă a spus că nu se află pe raza localităţii Surduc, ci la limita judeţelor Cluj şi Sălaj.

Potrivit sursei citate, un poliţist a identificat, la locul incidentului, un cetăţean italian care a spus că a fost atacat cu pietre de mai mulţi copii, însă nu a vrut să formuleze o plângere.

"În urma apariţiei în mass-media a informaţiei conform căreia în timpul incidentului sesizat unul dintre turişti ar fi suferit o fractură la mâna stângă, ghidul grupului de turişti a fost contactat de poliţişti pentru a-i comunica persoanei vătămate că are dreptul să formuleze plângere prealabilă împotriva autorilor agresiunii, pentru a putea fi pusă în mişcare acţiunea penală. Totodată, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări pentru infracţiunea de tentativă de furt", se mai arată în comunicatul Poliţiei Sălaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici