Poliţia verifică 9959 posibile cazuri de vot multiplu la europarlamentare

Poliţia Română a primit de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) datele referitoare la 9.959 posibile cazuri de vot multiplu la alegerile pentru Parlamentul European din 7 iunie, precum şi copiile listelor electorale doveditoare, în format electronic, informaţiile urmând să fie verificate.

25 afișări
Imaginea articolului Poliţia verifică 9959 posibile cazuri de vot multiplu la europarlamentare

Poliţia verifică 9959 posibile cazuri de vot multiplu la europarlamentare (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Datele referitoare la cele 9.959 posibile cazuri de vot multiplu la alegerile europarlamentare au fost primite, marţi, de Inspectoratul General al Poliţiei Române, informează, miercuri, Poliţia Română.

Acestea se adaugă celor 1.310 posibile cazuri de vot multiplu la aceste alegeri primite anterior şi vor fi transmise, în funcţie de competenţele legale, inspectoratelor judeţene de poliţie şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru cercetări, sub supravegherea procurorilor, în scopul soluţionării în cel mai scurt timp posibil.

"Precizăm că, urmare a datelor transmise de către Autoritatea Electorală Permanentă, referitoare la posibile cazuri de vot multiplu la alegerile europarlamentare, până în prezent Poliţia Română a întocmit 687 de dosare penale, 77 dintre acestea fiind soluţionate şi înaintate unităţilor de parchet competente", potrivit sursei citate.

Poliţiştii continuă verificările în toate cazurile semnalate, urmând să fie luate măsurile legale.

AEP preciza, în urmă cu o zi că, în momentul de faţă, se mai fac verificări asupra a 2500 de persoane care apar înscrise de două ori fie numai în listele electorale permanente, fie numai în listele electorale suplimentare.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, declara, la o zi după alegerile europarlamentare, într-o emisiune la Realitatea TV, că toate persoanele care au votat pe listele suplimentare la europarlamentare vor fi verificate, iar cei care au votat de mai multe ori "se vor trezi «Cioc!, Cioc!» cu poliţia la uşă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici