Poliţist de frontieră care a rănit grav un copil pe trotuar, apoi a fugit, condamnat la închisoare

Un poliţist de frontieră din Vaslui, care în februarie a rănit grav un copil pe un trotuar din Huşi, apoi a fugit de la locul accidentului a fost condamnat la un an şi cinci luni de închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

194 afișări
Imaginea articolului Poliţist de frontieră care a rănit grav un copil pe trotuar, apoi a fugit, condamnat la închisoare

Poliţist de frontieră care a rănit grav un copil pe trotuar, apoi a fugit, condamnat la închisoare

Astfel, Judecătoria Huşi l-a condamnat pe poliţistul de frontieră Andrei Andrunache la patru luni de închisoare pentru vătămare corporală din culpă şi un an şi patru luni de închisoare pentru părăsirea locului accidentului. Cele două pedepse au fost contopite de judecători, care au menţinut sentinţa cea mai mare, de un an şi patru luni de închisoare, la care au adăugat un spor de o lună şi zece zile.

Magistraţii au dispus deducerea din pedeapsă a perioadei pe care poliţistul a petrecut-o în arest preventiv, respectiv trei luni.

Sentinţa instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel atât de judecători cât şi de poliţistul de frontieră vasluian.

Accidentul a avut loc în 22 februarie, când poliţistul de frontieră conducea o maşină înmatriculată în Anglia pe şoseaua principală care tranzitează municipiul Huşi. La un moment dat, pe fondul vitezei, autoturismul a intrat pe sensul opus de mers, unde a lovit un copil aflat pe trotuar, rănindu-l grav. Ulterior, maşina a dărâmat gardul unei locuinţei pe o porţiune de câţiva metri şi, în final, după ce s-a rotit la 180 de grade, s-a oprit în curtea casei respective.

Şoferul, care avea leziuni la faţă, a fugit de la locul accidentului. Pe timpul desfăşurării cercetărilor de către poliţişti, în zona producerii accidentului a venit soţia poliţistului de frontieră, care a declarat anchetatorilor că ea se afla la volanul maşinii în momentul, fiind însă contrazisă de martori.

A doua zi, Andrei Andrunache s-a predat Poliţiei şi, după mai multe ore de audieri, a recunoscut că el a provocat accidentul. Astfel, poliţistul de frontieră a fost reţinut pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, după care a fost arestat preventiv de către Judecătoria Huşi, măsura fiind menţinută până în 25 mai.

Ulterior, Andrei Andrunache a fost suspendat din funcţie până la pronunţarea definitivă a instanţei.

În ceea ce-l priveşte pe băiatul accidentat, în vârstă de 13 ani, acesta a fost internat la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” Iaşi, unde medicii l-au diagnosticat cu contuzie abdominală, contuzie pulmonară, traumatism cranio-cerebral şi fracturi multiple la picioare, care au necesitat intervenţie chirurgicală pentru reasamblarea fragmentelor osoase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici