Poliţist de frontieră împuşcat pe stradă, la Sânnicolau Mare - VIDEO

Un poliţist de frontieră din Sânnicolau Mare a fost găsit împuşcat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în faţa unui service din localitate, lângă maşina sa, iar anchetatorii merg pe varianta crimei, agentului fiindu-i luat pistolul din dotare, cu care se presupune că a fost împuşcat.

705 afișări
Imaginea articolului Poliţist de frontieră împuşcat pe stradă, la Sânnicolau Mare - VIDEO

Poliţist de frontieră împuşcat pe stradă, la Sânnicolau Mare (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş, Ciprian Gaic, poliţistul de frontieră, care era de serviciu, a fost împuşcat în zona pieptului, murind în drum spre spital din cauza rănilor suferite.

Poliţistul a fost găsit de către un trecător, care a sunat la 112.

"Lucrătorul nostru a decedat în urma unei răni prin împuşcare în zona pieptului, în ambulanţa care îl ducea la spital. Poliţistul intrase în serviciu vineri seară. La faţa locului a fost găsit doar tocul pistolului, pistolul lipseşte", a declarat Gaic.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Marinela Apostolache, a declarat, la rândul său, că poliţistul era în timpul serviciului, însă nu se afla în post.

Ea a precizat că bărbatul a fost găsit împuşcat pe o stradă din Sânnicolau Mare, lângă maşina sa, care era parcată, iar la faţa locului a fost descoperit doar tocul armei din dotarea poliţistului.

Sâmbătă dimineaţă, la câteva ore de la comiterea crimei, anchetatorii au găsit, la câteva zeci de metri de locul faptei, şi pistolul poliţistului de frontieră, precum şi încărcătorul acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş nu a putut preciza însă dacă poliţistul a fost împuşcat cu acest pistol.

La ieşirile din Sânnicolau Mare au fost instituite filtre ale Poliţiei, pentru prinderea autorilor crimei.

Poliţistul de frontieră avea 38 de ani, era căsătorit şi avea un copil. El lucra în cadrul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş din 2001, iar înainte a fost jandarm.

Video Stirileprotv.ro

Zeci de poliţişti, jandarmi şi pompieri participă la ancheta în cazul poliţistului împuşcat

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Marinela Apostolache, poliţistul de frontieră a fost găsit de către un locuitor din zonă, care a fost alertat de strigătele acestuia de ajutor.

"Procurorul, împreună cu echipa de poliţişti desfăşoară la această oră audieri printre colegii poliţistului de frontieră şi printre vecini şi analizează probele găsite la faţa locului", a spus Apostolache.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, Ciprian Gaic, a declarat, la rândul său, că o echipă din cadrul inspectoratului face audieri paralele printre colegii poliţistului mort pentru a stabili ce l-a determinat pe acesta să îşi părăsească postul, în timpul nopţii.

"Colegul nostru, Tiberiu Sârbu, era de gardă la poarta unităţii din Sânnicolau Mare, dar a fost descoperit la 700-800 de metri de unitate. În prezent, s-a constituit o echipă la nivelul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş care va analiza împrejurările care l-au determinat pe agentul principal de poliţie Tiberiu Sârbu să părăsească sediul unităţii", a spus Gaic.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, la câteva zeci de metri de locul unde a fost găsit poliţistul, într-un şanţ, au fost descoperite, pe lângă pistolul Carpaţi care se afla în dotarea agentului principal Tiberiu Sârbu, şi epoleţii acestuia şi un baston.

De asemenea, potrivit aceloraşi surse, pe marginea şanţului se afla un radiocasetofon auto şi o geantă în care poliţiştii au descoperit o cagulă. Din această cauză, anchetatorii nu exclud varianta ca poliţistul să fi văzut o bandă de hoţi de maşini şi să fi intervenit.

Anchetatorii au stabilit că din pistolul agentului au fost trase toate cele şase gloanţe din încărcător.

Fătuloiu a plecat la Sânnicolau Mare pentru a coordona ancheta

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, chestorul de poliţie Dan Valentin Fătuloiu a plecat la Sânnicolau Mare pentru a coordona ancheta, alături de şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Ciocan a precizat că anchetatorii au găsit un rucsac şi câteva articole de îmbrăcăminte care, potrivit cercetărilor, aparţin suspecţilor.

Aceste probele vor fi date publicităţii cu rugămintea ca persoanele care le-ar putea identifica sau au cunoştinţă despre posesorii lor să se prezinte la poliţie pentru a oferi ajutor în anchetarea morţii poliţistului. Persoanele care vor oferi informaţii care ajută ancheta în acest caz vor primi recompense.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici