Video Poliţist de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, în comă, după ce a fost atacat cu o sabie în timpul unor percheziţii / Carmen Dan: Poate că acum vom înţelege cât de important e să adoptăm măsuri

Un poliţist de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale (SAS) a fost rănit, luni dimineaţa, în timpul unor percheziţii desfăşurate într-un dosar de trafic de droguri. În Rădăuţi, la domiciliul uneia dintre persoanele vizate, poliţistul a fost atacat cu o sabie, fiind rănit la braţ şi la cap.

5732 afișări

Update

Poliţistul a fost preluat cu un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, acesta fiind în comă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Agentul şef adjunct de poliţie Sfichi Dan Ciprian, în vârstă de 35 de ani, care lucrează în cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava, are traumatism cranio-cerebral sever şi răni tăiate la braţ, iar medicii au decis transferul său de la Spitalul Clinic de Urgenţă Suceava la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Poliţstul a fost dus la Iaşi cu elicopterul SMURD, acesta fiind în comă după atacul cu sabia.

Poliţist de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, în comă, după ce a fost atacat cu o sabie în timpul unor percheziţii

Potrivit ultimelor informaţii, poliţistul este în comă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O ambulanţă l-a preluat de la Spitalul din Rădăuţi, unde a fost dus după ce a fost rănit cu o sabie de tip macetă în timpul percheziţiilor şi l-a transportat la Spitalul de Urgenţă Suceava, în comă.

”Ambulanţa a preluat un bărbat în comă, de la spitalul din Rădăuţi unde a fost stabilizat şi au fost efectate au fost efectuate primele îngrijiri medicale, şi l-a transportat la spitalul de urgenţă din Suceava”, a declarat, pentru Mediafax, directorul Serviciului de Ambulanţă Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu.

Poliţiştii din Suceava spun că propietarul casei unde s-au desfăşurat percheziţiile nu a răspuns la solicitările celor de la acţiuni speciale, astfel că intervenţia a fost una în forţă.

”Unul dintre poliţiştii, un bărbat de 35 de ani din Rădăuţi, angajat al IPJ Suceava la Serviciul de Acţiuni Speciale a fost rănit în zona capului cu o macetă. Agresorul a fost reţinut de poliţişti” a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, comisarul Ionuţ Epureanu.

Poliţistul a fost transportat de urgenţă la spital, în comă indusă, urmând să fie supus mai multor investigaţii de specialitate pentru a se stabili cât este de gravă leziunea şi ce proceduri medicale trebuie efectuate.

În cursul dimineţii au fost organizate opt echipe care urmaru să facă percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate de trafic de droguri. La locuinţa unuia dintre suspecţi, unul dintre poliţişti a fost atacat cu o sabie, fiind rănit la braţ şi la cap, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române.

"La una dintre locuinţele percheziţionate, în Rădăuţi, una dintre persoanele vizate a atacat şi rănit, cu o sabie, pe colegul nostru, agent şef adjunct de poliţi Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru acţiuni Speciale Suceava, rănindu-l foarte grav la cap şi braţ. Bărbatul în cauză a fost imobilizat, cercetările fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz. Acesta a fost arestat, tot într-o cauză instrumentată de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceva, la data de 13 iulie 2016, pentru trafic de droguri, fiind ulterior pus în libertate sub control judiciar după 30 de zile, iar în octombrie 2017 a fost ridicat şi controlul judiciar, de către instanţa de judecată", transmite Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Carmen Dan, despre poliţistul rănit: Poate că acum vom înţelege cât de important e să adoptăm măsuri

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, susţine că poliţistul rănit în misiune va fi transportat la un spital din Iaşi, precizând că este necesară adoptarea unui set de măsuri pentru protecţia poliţiştilor.

"Suntem mobilizaţi să facem tot ce se poate pentru salvarea poliţistului. Este transportat la un spital din Iaşi, iar acolo va fi evaluat mult mai profund şi analizăm cu specialiştii de la DSU posibilitatea să-l transportăm la un spital universitar. (..) Poate acum, în ultimul ceas, vom înţelege cât de important e să adoptăm un set de măsuri care să protejeze poliţiştii în misiuni. Poate vor înceta speculaţiile că vrem să dăm puteri sporite poliţiştilor", a declarat Carmen Dan la Digi24.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici