Poliţist din Capitală reţinut la Buzău pentru trafic cu ţigări

Un poliţist de la o secţie din Capitală a fost reţinut după ce a fost prins de poliţiştii din Buzău în timp ce transporta aproape 23.000 de ţigări de contrabandă, anchetatorii stabilind că acesta se aproviziona cu ţigări din Bucureşti şi Galaţi şi le comercializa pe piaţa neagră din Buzău.

113 afișări
Imaginea articolului Poliţist din Capitală reţinut la Buzău pentru trafic cu ţigări

Poliţist din Capitală reţinut la Buzău pentru trafic cu ţigări (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, poliţistul era monitorizat de mai mult timp de poliţiştii din Buzău, fiind suspectat de trafic cu ţigări.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a absolvit Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" în 2004 şi lucra la structura de ordine publică din cadrul Secţiei 22 Poliţie din Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Aceasta a precizat că, în anii 2007 şi 2008, poliţistul a fost sancţionat cu mustrare scrisă pentru întârzieri.

În urma reţinerii lui pentru contrabandă cu ţigări, bărbatul şi-a dat demisia şi nu va mai putea activa niciodată ca poliţist, a precizat Sarca.

Poliţistul a fost prins în trafic, duminică, la Buzău, în timp ce transporta aproape 23.000 de ţigări cu banderole de marcaj din Republica Moldova.

La scurt timp de la prinderea bărbatului, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Buzău au făcut, în baza unor autorizaţii emise de Judecătoria Buzău, nouă percheziţii domiciliare şi asupra unor autoturisme, în urma cărora au ridicat peste 86.000 de ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina, precum şi suma de aproape 4.400 de lei, bani care ar putea proveni din comercializarea ilegală a ţigărilor. De asemenea, au fost ridicate mai multe înscrisuri privind acte de comerţ desfăşurate cu astfel de produse.

În urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit că inspectorul din Bucureşti se aproviziona cu ţigări din Bucureşti şi Galaţi şi le depozita apoi la domiciliul mamei sale, de unde erau comercializate prin intermediul altor persoane în judeţul Buzău. Bărbatul era ajutat să plaseze ţigările pe piaţa neagră de către doi soţi din Buzău.

Poliţistul, mama acestuia şi cele două persoane din Buzău sunt suspectate că au făcut contrabandă cu ţigări în perioada 2010-2011.

Cei patru sunt cercetaţi pentru contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Conform comisarului Florina Crucianu de la Poliţia Judeţeană Buzău, poliţistul şi mama acestuia au fost reţinuţi, luni urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă, în timp ce ceilalţi doi membri ai grupării, soţ şi soţie, sunt cercetaţi în libertate.

Anchetatorii au dispus, totodată, ridicarea autoturismului cu care poliţistul transporta ţigările de contrabandă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici