Poliţist din Timişoara, reţinut într-un dosar de furturi din locuinţe

Un poliţist din Timişoara a fost reţinut, luni seară, după ce a fost audiat la DIICOT într-un dosar de furturi din locuinţe din municipiu, urmând să fie prezentat marţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

526 afișări
Imaginea articolului Poliţist din Timişoara, reţinut într-un dosar de furturi din locuinţe

Poliţist din Timişoara, reţinut într-un dosar de furturi din locuinţe

Procurorul-şef al DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că poliţistul care a fost audiat, luni după-amiază, la DIICOT a fost reţinut.

"Poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma audierilor, iar mâine (marţi - n.r.) va fi prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare pentru 29 de zile pentru sprijinire a unui grup organizat şi instigare la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, prejudiciul total fiind circa 200.000 de lei", a declarat Andreş.

Poliţistul a fost chemat, luni după-amiază, la DIICOT, pentru a fi audiat într-un dosar de furturi din locuinţe din municipiu, el fiind suspectat că a sprijinit un grup de hoţi.

În 19 iulie, au avut loc 11 descinderi la mai multe persoane din Timiş, suspectate de furturi din locuinţe şi tâlhării, pagubele reclamate fiind de aproximativ 100.000 de euro, informa Poliţia Română.

"Persoanele vizate sunt suspectate că, în perioada 2009-2011, au pătruns în mai multe locuinţe din municipiul Timişoara de unde au sustras diferite sume şi bunuri (în special bijuterii). Printre faptele incriminate se află şi comiterea unei tâlhării în locuinţă, în cursul acestui an. Suspecţii acţionau în perioada cât persoanele erau plecate de la domiciliu şi numai după o foarte bună documentare cu privire la bunurile pe care le deţineau victimele", spunea sursa citată.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor se ridică la peste 100.000 de euro, printre bunurile sustrase fiind şi 1,5 kilograme de aur.

Ulterior, două persoane au fost arestate, iar una a primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici