Poliţist în comă la spital, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap de un interlop pe care îl ancheta - VIDEO

Un poliţist al IPJ Dâmboviţa a fost dus în comă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, de un interlop pe care agentul îl ancheta pentru că ar fi agresat-o pe fata unui şef de post.

373 afișări
Imaginea articolului Poliţist în comă la spital, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap de un interlop pe care îl ancheta - VIDEO

Poliţist în comă la spital, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap de un interlop pe care îl ancheta (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei judeţene, victima, agentul Codruţ Oprea, care era în timpul liber în momentul producerii incidentului, a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în comă de gradul IV, în prezent presupusul agresor, George Uţă Daniel, în vârstă de 21 de ani, cunoscut sub porecla de "Danezu", din Târgovişte, fiind căutat de către poliţişti după ce a fugit de la locul faptei.

Tânărul, un presupus interlop din Târgovişte, a mai fost implicat într un incident cu violenţă, în primăvara acestui an, când a fost acuzat că a lovit-o pe fata şefului de post din Pietroşiţa.

Din primele cercetări a reieşit că poliţistul lovit a fost unul dintre cei care au anchetat cazul de atunci, iar agresiunea tânărului ar putea fi o răzbunare.

Poliţiştii îl caută pe tânărul care l-a lovit cu sticla în cap pe agentul de Poliţie.

"Facem cercetări pentru lovirea poliţistului, nu ştim dacă agresiunea are legătură de cauzalitate cu calitatea de poliţist. În conflict se pare că au fost implicate mai multe persoane la acel local, a fost o discuţie în contradictoriu, urmează să stabilim ce s-a întâmplat", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agentul Georgiana Comănici.

Video Stirileprotv.ro

În primăvara acestui an, o tânără de 19 ani, fata şefului de post din comuna dâmboviţeană Pietroşiţa, a ajuns la spital după ce a fost sechestrată şi bătută de fostul ei prieten. Agresiunea a fost înregistrată de camerele de supraveghere ale unui magazin din microraionul 4 din Târgovişte, victima fiind internată iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi ulterior la un spital din Bucureşti.

Video Stirileprotv.ro

Din primele cercetări ale anchetatorilor şi din declaraţiile victimei, a reieşit că tânărul de 22 de ani din Târgovişte s-a răzbunat pe fata care renunţase la prietenia lui, iar după ce a bătut-o în stradă ar fi ţinut-o sechestrată în apartamentul lui, fata reuşind să scape ulterior cu ajutorul mamei presupusului agresor.

Poliţistul a fost operat, starea lui este în continuare foarte gravă

Poliţistul de la IPJ Dâmboviţa a fost operat pentru un hematom cerebral, starea lui fiind în continuare foarte gravă, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Opriţa.

Bărbatul este încă în comă după intervenţia chirurgicală la care a fost supus, în prezent el fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, a spus medicul Bogdan Opriţa.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală a precizat că prognosticul medicilor este rezervat.

Procurorii au început urmărirea penală

Procurori ai Parchetului Tribunalului Dâmboviţa au început urmărirea penală sub acuzaţia de tentativă de omor calificat în cazul poliţistului dus în comă la spital după ce a fost agresat, poliţiştii căutând mai multe persoane implicate în conflict.

"S-a dispus începerea urmăririi penale sub acuzaţia de tenativă de omor, iar în acest moment persoanele în cauză sunt cercetate. Poliţistul, angajat la Serviciul de investigare a criminialităţii, la Judiciar, era într-un local, în afara programului, iar în momentul în care a ajuns la grupul sanitar a fost lovit cu un obiect contondent în cap", a declarat comisar şef Vasile Tache, şeful IPJ Dâmboviţa.

Potrivit aceleiaşi surse, în ceea ce priveşte cazul de agresiune în care a fost implicată fata şefului de post din Pietroşiţa, la vremea respectivă victima şi-a retras plângerea, astfel încât procurorul a dispus încetarea urmăririi penale faţă de cel în cauză sub aspectul infracţiunii de lovire.

"În ceea ce priveşte infracţiunile de tâlhărie şi lipsire de libertate au lipsit elementele constitutive ale acestora. Cel căutat de noi este recidivist, a mai comis o tâlhărie când era minor şi mai are şi alte fapte comise", a mai spus Vasile Tache.

Surse judiciare au confirmat că George Daniel Uţă, presupusul agresor al poliţistului, face parte dintr-o grupare infracţională condusă de către un interlop cunoscut sub porecla de "Ghenosu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici