Poliţista care şi-a atacat şeful spune că acesta ar fi oferit-o unui procuror şi altor trei colegi

Poliţista din Balş care l-a înjunghiat în abdomen pe fostul său şef după ce ar fi violat-o spune, într-o scrisoare, că ar fi oferit-o drept favor sexual unui procuror şi altor trei poliţişti şi adaugă că nu crede că acesta este la prima faptă de acest gen, făcând apel la eventuale victime să o ajute.

780 afișări
Imaginea articolului Poliţista care şi-a atacat şeful spune că acesta ar fi oferit-o unui procuror şi altor trei colegi

Poliţista care şi-a atacat şeful spune că acesta ar fi oferit-o unui procuror şi altor trei colegi (Imagine: Shutterstock)

În scrisoarea pe care poliţista i-a dictat-o soţului său de pe patul de spital, dată, vineri, publicităţii, femeia spune că fostul său superior, Gheorghe Barbu, este din categoria oamenilor pe care nu ai vrea să îi cunoşti niciodată în viaţă, transmite Pro Tv.

"Am întâlnit o persoană pe nume Barbu Gheorghe care face parte din acea categorie de oameni pe care nu ai vrea să îi cunoşti niciodată în viaţă (...) Acest Gheorghe Barbu s-a folosit de toate avantajele pe care funcţia pe care o ocupă i le oferea şi a început să mă trateze exact ca pe fiecare femeie pe care a întâlnit-o, şi anume ca pe un obiect", se arată în scrisoare.

Potrivit Pro Tv, şi în plângerea depusă la Parchetul din Craiova, tânăra îl acuza pe comisarul şef că a bătut-o, violat-o şi, mai mult decât atât, a oferit-o drept favor sexual unui procuror şi altor trei colegi din Poliţie.

Totodată, femeia susţine că Gheorghe Barbu ar fi şantajat-o că dacă nu se supune va fi trecută pe lista celor care urmează să fie disponibilizaţi

"Prin acest calvar am trecut eu şi sper din tot sufletul să nu mai existe nimeni care să păţească ce am păţit eu", spune poliţista din Balş în scrisoare.

Melania Renghea mărturiseşte că după ce a absolvit Academia de Poliţie s-a angajat ca agent şi că imediat s-a lovit de lumea dură a bărbaţilor.

"Unii dintre poliţişti încercau într-un fel să se răzbune prin toate mijloacele pe noi, femeile, care vrem să ajungem poliţiste, spunînd că femeile nu au ce căuta în acest sistem închis ca o carapace", afirmă ea.

Poliţista mai spune în scrisoare că, după părerea ei, comisarul Barbu nu este la prima faptă de acest fel.

"Nu cred că acest individ este la prima faptă de acest fel. Din acest motiv, fac apel deschis la toate femeile care au intrat în contact cu acest Barbu Gheorghe şi care au păţit ce am păţit eu. Eu am început un război însă ca să pot câştiga am nevoie de femei puternice lângă mine chiar dacă în momentele când Barbu le şantaja, le ameninţa sau le viola se considerau slabe sau femei de nimic", se mai arată în scrisoarea poliţistei.

Poliţista, însărcinată în cinci luni, şi fostul său superior au ajuns la spital, miercuri după-amiază, după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o în trecut, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen, Consiliul de Disciplină al IPJ Olt urmând să ancheteze cazul.

Comisarul Gheorghe Barbu, din cadrul Secţiei de Poliţie Balş, a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen şi la picioare de către Melania Renghea, în vârstă de 27 de ani. Femeia a lucrat în cadrul Secţiei Balş, comuna Bobiceşti, care intră în subordinea comisarului Barbu, iar în urmă cu câteva luni a solicitat şi obţinut mutarea la Secţia de Poliţie din localitatea olteană Brâncoveni.

Din primele date a reieşit că, miercuri după-amiază, femeia a mers cu autoturismul său în Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului său şef şi, sub pretextul că vrea să îi transmită un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta în autoturismul său şi, în urma discuţiei cu acesta, l-ar fi înjunghiat, cel mai probabil, cu un cuţit, de mai multe ori în zona abdominală.

Soţul poliţistei, care este însărcinată, a susţinut încă de atunci că aceasta ar fi fost violată în trecut de către comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme şeful poliţistei.

Soţul femeii spune că a aflat de toată povestea abia în 22 decembrie şi că a încurajat-o pe aceasta să depună plângere, lucru care s-ar fi petrecut în data de 24 decembrie 2012, la DIICOT Craiova.

"Nevastă-mea mi-a zis că se duce până la farmacie. Nu ştiu cum s-au întâlnit, dar i-a zis să nu o mai şantajeze să renunţe la acuzaţii. Am înţeles că a încercat din nou să o violeze astăzi (n.r. - miercuri după-amiază), i-a smuls geaca de pe ea, care acum e probă, şi am aflat că l-ar fi înjunghiat cumva, dar nu ştiu cu ce", a declarat Relu Renghea, soţul femeii.

Poliţia nu confirmă însă spusele bărbatului, dar susţine că va ancheta cazul nu doar din perspectiva atacului femeii.

"Nu se cunosc circumstanţele. S-a declanşat cercetarea prealabilă şi a fost sesizat şi Consiliul de Disciplină, care va ancheta cazul. Ambii au fost duşi la spitalul din Slatina, pentru îngrijiri medicale. Bărbatul va fi tratat pentru plăgile tăiate, iar femeii i se va acorda consultaţie de specialitate, pentru că este însărcinată în luna a cincea. După ce se vor stabiliza, vor fi audiaţi", a declarat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

"Este vorba despre un poliţist cu multiple plăgi înjunghiate în zona abdomenului inferior. Nu prezintă risc vital, însă va mai rămâne sub supravegherea medicilor. Deocamdată, este pe Unitatea de Primiri Urgenţe, urmând să se stabilească pe ce secţie va fi mutat", declara Florin Iordache, managerul Spitalului de Urgenţă din Slatina.

Poliţistul Gheorghe Barbu a mai intrat în atenţia presei în luna martie a anului 2010, când a fost filmat în timp ce consuma băuturi alcoolice, după care ar fi plecat la volanul unei maşini. Barbu a fost oprit atunci de un coleg poliţist care se afla într-o razie, însă Barbu a fugit pe câmp. El a fost cercetat de către colegii săi pentru sustragerea de la recoltarea de probe bilogice, însă nu a fost sancţionat, ci, din contră, la scurt timp ar fi fost promovat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici