Poliţista din Balş care şi-a înjunghiat fostul şef a născut un băieţel şi divorţează

Poliţista Melania Renghea, care în decembrie 2012 şi-a înjunghiat fostul şef de la Poliţia Balş şi i-a acuzat pe acesta şi pe mai mulţi şefi din IPJ Olt că ar fi violat-o, a născut un băieţel, în noaptea de luni spre marţi, soţul acesteia anunţând că vor divorţa pentru că "amândoi au cedat psihic".

3204 afișări
Imaginea articolului Poliţista din Balş care şi-a înjunghiat fostul şef a născut un băieţel şi divorţează

Poliţista din Balş care şi-a înjunghiat fostul şef a născut un băieţel şi divorţează (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Relu Renghea, soţul Melaniei Renghea, a anunţat, miercuri, că a decis de comun acord cu soţia sa să divorţeze din cauza stresului cauzat de scandalul iscat în urma incidentului de anul trecut,.

"Eu cu soţia mea am stat de vorbă şi am căzut de comun acord să divorţăm pentru binele copiilor pentru că nu ne putem creşte copiii în stresul ăsta. Suntem ameninţaţi şi ne temem pentru viaţa copiilor pentru că în acest caz ştim că nu se va face dreptate. Am cedat psihic amândoi", a declarat Relu Renghea.

Soţul poliţistei a adăugat că Melania a născut, în noaptea de luni spre marţi, un băieţel la Spitalul Universitar din Bucureşti şi are suspiciuni că nu el ar fi tatăl bebeluşului.

"Da, am suspiciuni. Eu sper să nu fie rezultatul unui viol. E posibil să fac testul de paternitate", a mai spus Relu Renghea.

În seara de 26 decembrie 2012, poliţista Melania Renghea, din Balş, şi-a înjunghiat fostul şef, pe comisarul-şef Gheorghe Barbu, pe motiv că nu mai suporta abuzurile acestuia. Pe numele ei a fost întocmit dosar penal pentru tentativă de omor.

Cu două zile înaintea acestui incident, femeia a depus plângere împotriva comisarului Gheorghe Barbu pentru şantaj şi ameninţare.

Melania Renghea a declarat în plângerea depusă că Barbu ar fi constrâns-o să întreţină relaţii sexuale atât cu el, cât şi cu mai mulţi poliţişti şi un procuror. Printre cei menţionaţi de ea se numără fostul şef IPJ Olt Ion Voicu, şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, dar şi prim-procurorul Parchetului Balş, Laurenţiu Turcin.

Până în prezent, nouă poliţişti au fost audiaţi în acest dosar în calitate de făptuitori.

În prezent, dosarul este în curs de soluţionare, însă ancheta stagnează întrucât procurorii mai aşteaptă rezultatele unor expertize.

După acest caz au ieşit la iveală mai multe probleme la Poliţia Judeţeană Olt, unde conducerea MAI declanşase verificări încă din toamnă în legătură cu organizarea în aprilie 2010 a unui concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Drăgăneşti-Olt - concurs la care şeful Poliţiei Balş a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.

În urma controalelor MAI, şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, şi cinci şefi din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt sunt cercetaţi disciplinar pentru neglijenţă în serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici