Poliţişti din Capitală, suspectaţi de infecţie cu COVID-19, în izolare la domiciliu/ Medicul Rafila le-a recomandat să poarte viziere

Poliţiei Capitalei anunţă că 23 de poliţişti din cadrul Serviciului Control Intern sunt în izolare la domiciliu. Măsura a fost luată după ce două persoane din Serviciu au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

1728 afișări
Imaginea articolului Poliţişti din Capitală, suspectaţi de infecţie cu COVID-19, în izolare la domiciliu/ Medicul Rafila le-a recomandat să poarte viziere

Poliţişti din Capitală, suspectaţi de infecţie cu COVID-19, în izolare la domiciliu/ Medicul Rafila le-a recomandat să poarte viziere

Conform Poliţiei Capitalei, toate spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea acest serviciu au fost deja dezinfectate, pentru a preveni răspândirea virusului.

Vineri, secţia 19 de Poliţie din Capitală, a fost închisă pentru a fi dezinfectată, iar trei poliţişti au fost plasaţi în izolare după ce au intrat în contact cu un coleg infectat cu coronavirus. 

Poliţiştii şi militarii au un regim special în perioada stării de urgenţă. Ei au fost chemaţi din concediul de odihnă, iar pensionarea anticipată pentru cadrele militare şi poliţişti s-a amânat până la ridicarea restricţiilor impuse pe timpul epidemiei. Poliţiştii şi jandarmii, cărora li s-au alăturat militarii şi angajaţii Poliţiei Locale, asigură măsurile de siguranţă pe tot teritoriul ţării. 

Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, le-a recomandat poliţiştilor şi celor care au misiuni de control să poarte viziere în loc de măşti pentru că le protejează şi ochii. Potrivit acestuia un alt avantaj este că acestea pot fi dezinfectate. 

 

Reguli dacă trebuie folosită sau nu mască. Recomandările medicului Alexandru Rafila

- Intotdeauna când eşti racit porti mască. In ceea ce priveste alte ocazii cand porţi masca, e o optiune personala. Eu nu prea port pe stradă. Port în spital. Şi port pentru că posibilitatea de a interacţiona cu o persoana infectată e mai mare.

- E bine sa porţi mască si la serviciu. Imbolnavirea nu provine de la pacienti, provine de la unul dintre colegi care a venit asimptomatic. Politisţii ar trebui ar trebui sa poarte o vizieră.

- E bine să porti viziera pentru ca protejeaza inclusiv ochii. Vizierele protejeaza si ochii, si sunt usor de dezinfectat. Avantajul fata de ochelari e ca aceste viziere nu se aburesc.

Daca nu lucreaza intr-un spital de boli infectioase, medicii ar trebui sa aiba masca, viziera si halat impermeabil, nu combinezon

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici