Politişti reţinuţi pentru tortură. Poliţia Capitalei, în mijlocul unui scandal major. Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară: „Acest caz este strigător la cer”

  • Opt poliţişti din Bucureşti au fost reţinuţi de procurorii Parchetului Capitalei, iar altul este sub control judiciar.
  • Cei nouă poliţişti ar fi sechestrat şi torturat doi tineri
  • Totul a pornit după ce tinerii le-au reproşat agenţilor că nu purtau mască, spun procurorii.
3162 afișări
Imaginea articolului Politişti reţinuţi pentru tortură. Poliţia Capitalei, în mijlocul unui scandal major. Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară: „Acest caz este strigător la cer”

Politişti reţinuţi pentru tortură. Poliţia Capitalei, în mijlocul unui scandal. Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară: „Acest caz este strigător la cer”

Oamenii legii făceau parte dintr-un filtru din zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti. Unul dintre tineri a fost dus pe un teren viran şi torturat, iar altul a fost urcat cu forţa în maşina poliţiei şi abandonat pe o stradă întunecată din Sectorul 5.
 
Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară spune că acest caz este strigător la cer.
 
„Acolo este vorba despre un concurs de infracţiuni săvârşite tocmai de oameni care ar trebui să se supună legii şi să servească legea şi cetăţeanul. Trebuie să suporte rigorile legii acum, şi nu vor fi uşoare.
 
Este lipsă de profesionalism în primul rând, este ca o limbă de lemn. Nu vreau să folosesc altceva, dar uite că o să zic. Este vorba de prostie.”, a afirmat Valeriu Şuhan.
 
În urma incidentului, o reacţie a avut-o şi ministrul de Interne Lucian Bode.
 
„Este inadmisibil să ai un astfel de comportament, tu, care îmbraci uniforma de poliţişt. Va urma o anchetă, vor urma probele, dacă 1% din ce se spune în spaţiul public este adevărat, aceşti indivizi nu fac cinste Poliţiei”, a declarat Lucian Bode.
 
Nouă poliţişti de la Secţia 16 din Capitală sunt urmăriţi penal pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură, opt dintre ei fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Aceştia au bătut şi sechestrat două persoane care le reproşaseră că nu poartă mască deşi sunt obligaţi de lege şi erau în timpul serviciului. Evenimentele s-au petrecut pe 1 septembrie anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici