Poliţiştii ameninţă cu proteste, dacă Traian Igaş nu le rezolvă problemele în această săptămână

Sindicatele din poliţie ameninţă cu proteste, dacă în această săptămână, ministrul Traian Igaş nu stabileşte o întâlnire pentru rezolvarea problemelor legate de drepturile salariale şi condiţiile de muncă.

3749 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii ameninţă cu proteste, dacă Traian Igaş nu le rezolvă problemele în această săptămână

Poliţiştii ameninţă cu proteste, dacă Traian Igaş nu le rezolvă problemele în această săptămână (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)

Sindicatul "Pro Lex" precizează, luni, într-o adresă către ministrul Administraţiei şi Internelor, că are în vedere proteste de stradă, dacă în săptămâna 16-20 ianuarie, nu li se soluţionează o serie de revendicări.

Poliţiştii cer acordarea restanţelor la drepturile salariale şi la norma de echipament, acordarea sporului de confidenţialitate pentru promoţia 2009, încadrarea agenţilor de poliţie cu studii superioare în clasele de salarizare corespunzătoare studiilor, reţinerea cotizaţiei sindicale pe statul de plată şi efectuarea deducerii acesteia din impozitul pe venit, potrivit adresei către ministru.

"Pro Lex", împreună cu alte trei sindicate ale poliţiştilor au solicitat o întrevedere ministrului pe aceste probleme din 22 decembrie anul trecut, fără a primi un răspuns.

Poliţiştii au mai protestat în vara anului trecut, nemulţumiţi de anunţatele disponibilizări de la acea dată şi de reducerea normei de hrană.

Anunţul poliţiştilor privind intenţia de a ieşi în stradă vine pe fondul a trei zile de proteste violente în Capitală. Câteva mii de oameni au ieşit în stradă la nivel naţional nemulţumiţi iniţial de scandalul dintre preşedintele Traian Băsescu şi fostul subsecretar de stat Raed Arafat, care a dus la demisia din MS a fondatorului SMURD. Oamenii au ieşit să protesteze fiind împotriva proiectului legii sănătăţii iniţiat de consilierii preşedintelui, dar şi de nivelul de viaţă din ce în ce mai scăzut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici