Poliţiştii din Vaslui au toate florile din parcuri pe inventar. Dacă dispar, sunt obligaţi să le plătească

Poliţiştii locali din Vaslui sunt obligaţi de către primărie să plătească fiecare panseluţă, lalea sau zambilă care este distrusă sau dispare din parcurile vasluiene pe care le au în pază, toate florile figurând pe o listă de inventar care este predată de către poliţişti la schimbul de tură.

374 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii din Vaslui au toate florile din parcuri pe inventar. Dacă dispar, sunt obligaţi să le plătească

Poliţiştii din Vaslui au toate florile din parcuri pe inventar. Dacă dispar, sunt obligaţi să le plătească (Imagine: Laszlo Mihaly/Arhiva Mediafax Foto)

Autorităţile locale din Vaslui au reuşit să reducă semnificativ în această primăvară numărul distrugerilor sau a furturilor din parcurile din oraş după ce au trasat ca sarcină de serviciu poliţiştilor locali paza tuturor spaţiilor verzi.

Pentru a-i responsabiliza pe aceştia, primăria le impută la salariu fiecare floare care iese lipsă la inventar atunci când se fac controale în teren.

"Fiecare floare din parcuri, că este o panseluţă sau o lalea, figurează pe o listă de inventar aflată la poliţistul local care păzeşte o anumită zonă de responsabilitate. Evident că tot ceea ce lipseşte sau este distrus pe tura unuia dintre ei se impută la salariu. De aceea, este problema lor să îi prindă şi să îi amendeze pe cei care distrug sau rup florile, pentru a nu pierde la leafă", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

În municipiul Vaslui sunt angajaţi 102 poliţişti locali, care au depus jurământul la începutul lunii aprilie, odată cu desfiinţarea Poliţiei Comunitare şi transformarea acesteia în Poliţie Locală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici