Poliţiştii i-au retras lui Bercea Mondial permisul de port-armă şi două arme letale

Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Olt a dispus, joi, retragerea permisului de port-armă, emis pe numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, precum şi retragerea a două arme letale, una de vânătoare şi alta de tir, pe care interlopul din Slatina le deţinea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

105 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii i-au retras lui Bercea Mondial permisul de port-armă şi două arme letale

Poliţiştii i-au retras lui Bercea Mondial permisul de port-armă şi două arme letale (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Olt, comisar Claudia Radu, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, are la dispoziţie zece zile pentru a vinde sau a da în custodie armele.

"Astăzi (joi - n. r.), s-a întocmit decizia de retragere a permisului de port-armă şi a celor două arme pe care Sandu Anghel le deţine. Este vorba de două arme letale, una de tir şi alta de vânătoare. Decizia îi va fi adusă la cunoştinţă", a declarat pentru comisarul Claudia Radu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Olt susţine că cele două arme ar putea fi vândute şi de poliţişti prin consignaţie, banii urmând să-i fie daţi proprietarului, Sandu Anghel.

Conform sursei citate, poliţiştii au luat decizia de a-i retrage lui Bercea Mondial permisul de port-armă şi cele două arme, întrucât acesta este cercetat pentru "infracţiuni cu violenţă".

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt anunţau, în urmă cu două zile, că Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este cercetat într-un nou dosar, anchetatorii încercând să stabilească modalitatea în care interlopul din Slatina a obţinut permisul auto.

Potrivit cotidianului Gândul, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial şi-a obţinut permisul de conducere în anul 1990 la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt.

Şeful Poliţiei Rutiere, comisar-şef Lucian Diniţă, afirma, citat de Gândul, că un permis de conducere poate fi anulat numai dacă instanţa "constată că a fost obţinut fraudulos", el precizând totodată că sesizarea instanţei de judecată poate fi făcută numai de Parchet.

Dacă instanţa va stabili că permisul de conducere a fost obţinut "fraudulos", Bercea Mondial nu mai poate răspunde penal, potrivit Gândul care citează surse judiciare, întrucât faptele s-au prescris. "De asemenea, s-a prescris şi o eventuală răspundere disciplinară. În consecinţă, posibilele infracţiuni săvârşite de Bercea Mondial şi cei care l-au ajutat nu mai pot fi pedepsite", scrie Gândul, citând surse judiciare.

Bercea Mondial are permis de conducere deşi este analfabet, fapt constatat când interlopul a fost nevoit să dea declaraţii la Parchet şi în faţa instanţei de judecată, potrivit cotidianului Gândul. În faţa procurorului de caz, Eugen Iacobescu, Bercea s-a lăudat că el, spre deosebire de "intelectuali", este un om deştept pentru că a reuşit să facă milioane de euro fără carte, în timp ce oamenii cu facultate nu sunt în stare de nimic.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

Sandu Anghel a fost arestat de Tribunalul Olt într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă la omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici