Poliţiştii, sesizaţi de 30 de ori pentru defrişări ilegale în pădurile din Bistriţa-Năsăud

Peste 1.600 de metri cubi de lemn, cât ar încăpea în 80 de vagoane de tren, au fost tăiaţi ilegal din pădurile din Bistriţa-Năsăud anul trecut, paguba creată depăşind 408.000 de lei. În 30 de cazuri au fost sesizaţi poliţiştii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

201 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii, sesizaţi de 30 de ori pentru defrişări ilegale în pădurile din Bistriţa-Năsăud

Poliţiştii, sesizaţi de 30 de ori pentru defrişări ilegale în pădurile din Bistriţa-Năsăud

Inspectorii Gărzii Forestiere Bistriţa-Năsăud au descoperit, în timpul controalelor efectuate în 2016, că au fost tăiaţi ilegal 1.641 de metri cubi de lemn, iar în 30 de cazuri au fost sesizate organele de urmărire penală.

„S-au efectuat un număr de 23 controale în suprafeţe din fondul forestier naţional din raza judeţului, fiind identificat un volum de material lemnos tăiat ilegal de 1641,26 mc, cu o valoare a pagubei de 408.093,71 lei iar în 30 de cazuri au fost sesizate organele de cercetare penală in vederea continuării cercetărilor" se arată în raportul publicat miercuri, de conducerea Gărzii Forestiere Bistriţa-Năsăud, în cadrul sedinţei Colegiului Prefectural Bistriţa-Năsăud.

Conform datelor furnizate de inspectorii Gărzii Forestiere, anul trecut au fost confiscaţi şi 332,93 mc de material lemnos şi o sumă de 1.033.455,07 lei reprezentând contravaloarea unui volum de 4.317,58 de metri cubi de material lemnos confiscat valoric.

În urma acţiunilor de control întreprinse de Garda Forestieră Bistriţa-Năsăud au fost întocmite 134 de procese verbale de constatare a contravenţiilor silvice şi au fost aplicate amenzi în valoare de 388.900 lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici