Poliţistul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei: Era un caz deosebit. Mulţi zic că am grăbit-o

Viorel Florescu, agentul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei, a declarat că timpul este limitat de aceea nu poate vorbi mult cu apelantul, însă nu a ignorat cazul fetei şi nici nu a grăbit-o, deoarece suspinele ei relevau o situaţie deosebită.

3711 afișări
Imaginea articolului Poliţistul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei: Era un caz deosebit. Mulţi zic că am grăbit-o

Poliţistul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei: Era un caz deosebit. Mulţi zic că am grăbit-o

„Timul este limitat. În momentul în care apare un alt apel, noi trebuie să răspundem la acel apel în 9 secunde, cam atât ţine să luăm contact cu apelantul. (...) Avem un timp limitat, cu această presiune a timpului şi răspundem acelor cu care suntem în contact şi de a prelua celălalt apeland. pentru că nu cunoaştem ce urgenţă are acela”, a explicat modul de lucru Viorel Florescu, agentul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei, la Antena3.

Acesta a mai precizat că anterior discuţiei cu Alexandra a avut două apeluri în acelaşi.

„Apelul cu Alexandra a fost la 11.05, de la STS către mine, dispecer poliţie. (...) (Cei de la STS, n.r.) În stenogramă m-am uitat, au discutat destul de mult cu Alexandra. Ce vorbeam cu Alexandra, spunea în cască că a fost răpită şi violată. Eu am întrebat... Eu am zis: Aoleu, daţi-mi mai repede. (celor de la STS, n.r.). Apoi am discutat eu cu ea, am întrebat din nou dacă ştie unde se află, ce s-a întâmplat. E în stenogramă”, a mai spus Florescu.

Florescu mai subliniază că nu a ignorat cazul minorei.

„Era un caz deosebit, aşa l-am perceput. Din plânsul şi suspinele ei nu era ceva în genul: Hai, las-o, că nu e adevărat. Nu, era ceva foarte serios. (...) Am mai discutat puţin cu Alexandra, după care mi-au apărut apeluri. (...) Mulţi zic că am grăbit-o. Faptul că trebuie să iau şi alt apel, şi singur preiau apelurile, nu e nimeni lângă mine ca să preia şi eu să stau liniştit cu fata asta”, mai explică poliţistul.

Poliţistul care a discutat cu Alexandra, atunci când a sunat la 112 pentru a cere ajutor, ar fi avut o atitudine refractară faţă de situaţia prezentată de fată şi nu a dat dovadă de implicare pentru a obţine mai multe date privind locul în care este sechestrată, arată raportul MAI, potrivit unor surse.

În acelaşi raport se mai arată că poliţistul nici nu s-a implicat şi nu i-a pus Alexandrei mai multe întrebări pentru a fi identificat mai uşor locul în care aceasta este sechestrată.

Totodată, MAI a sesizat parchetul, în urma verificărilor Corpului de Control în cazul crimelor din Caracal, cu privire la modul în care poliţistul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei a tratat situaţia prezentată de fată.

5 ofiţeri şi 3 agenţi vor fi cercetaţi prealabil pentru intervenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici