Poliţistul Marian Godină, despre cazul ursului ucis la Sibiu: "Pare un film cu proşti. Film nu e. Cu proşti da"

Cazul ursului care a fost împuşcat la Sibiu şi mai ales reacţia autorităţilor au provocat valuri de comentarii, de compasiune la adresa animalului hăituit şi de revoltă la adresa autorităţilor. Poliţistul Marian Godină, în stilul său caracteristic, a postat un mesaj dur la adresa modului în care autorităţile au soluţionat această problemă, relatând, pe Facebook, haosul care a domnit înaintea momentului în care ursul a fost ucis.

3833 afișări
Imaginea articolului Poliţistul Marian Godină, despre cazul ursului ucis la Sibiu: "Pare un film cu proşti. Film nu e. Cu proşti da"

Poliţistul Marian Godină, despre ursul ucis la Sibiu: "Pare un film cu proşti. Film nu e. Cu proşti da"

Godină relatează discuţiile purtate de poliţişti în timpul operaţiunii de salvare şi îşi exprimă revolta la adresa prostiei speciei umane, subliniind că "ursul nu a fost atins în viaţa lui cu vreun tranchilizant" şi atrăgând atenţia că dacă în România poliţia ar fi fost modernă şi bine dotată, toate convorbirile de pe staţiile radio ar fi rămas înregistrate.

Redăm în continuare mesajul pe care Marian Godină l-a postat pe contul său de Facebook

"URSUUU, BĂĂ!

Poate unii vor înţelege acum mai bine de ce sunt atât de revoltat şi de ce mi-e atât de milă de acel urs, ucis de prostia speciei umane.

Un urs a ajuns din greşeală prin Sibiu, astfel că pe străzile oraşului se auzeau răcnete, dar nu ale ursului.

-Ursuuu, băăă, ursuuuuu, fugiţi!!! Aşa răcnea un participant la acţiunea de capturare a ursului.

Ursul umbla dezorientat pe străzi cu gloata de oameni pe urmele lui. Gloată care făcea gălăgie şi atenţiona pe toată lumea că e pe urmele unui urs, făcându-i pe unii trecători să creadă că în Sibiu a pătruns Godzila.

La un moment dat, unul mai deştept răcnea cât îl ţineau plămânii: Linişteeeeee!!! Nu-şi dădea seama că tocmai el făcea gălăgie.

Ursul circula pe o stradă cu o maşină de poliţie pe urmele lui, foarte aproape de el. Poliţiştii au auzit pe staţie îndemnul unui şef care ţipa ca ars: "Intră cu maşina în el! Dă peste el! Intră în urs!"

Noroc că au fost mai deştepţi decât şeful lor şi nu au făcut asta.

Larma continua şi pe unde trecea alaiul de gonaci se auzea: ursuuu, băăă, ursuuu, băăă!

La un moment dat, ursul a pătruns într-o curte ce avea poarta deschisă. Maşina de poliţie a ajuns acolo şi unul dintre poliţişti a avut ideea bună de a bloca poarta cu maşina de poliţie. Acum, ursul nu mai avea unde să se ducă. Trebuia doar să vină un nene cu arma aia cu tranchilizant şi să-l nimerească. Şi a venit. A pus arma la ochi şi a tras. Ursul a căzut imediat şi poliţiştii de acolo s-au bucurat, având un sentiment de bucurie că totul s-a încheiat cu bine. Apoi, unul dintre poliţişti s-a dus la cel care a tras şi l-a întrebat:

-E normal să îi curgă aşa mult sânge?

-Da, normal.

-Păi şi în cât timp îşi revine?

Omul s-a uitat mirat la poliţist.

-Cum adică să-şi revină? Păi eu nu-s cu tranchilzantul, io am tras cu glonţ. Nu-şi mai revine.

Ştiu, pare un film cu proşti. Film nu e. Cu proşti da.

Cam aşa a arătat celebra operaţiune.

P.S .1 Ursul ăla nu a fost atins în viaţa lui cu vreun tranchilizant. Aşa că treaba aia cu "s-a încercat tranchilizarea dar nu s-a reuşit" e ca şi cum aş spune eu că încerc de câţiva ani să câştig la loto, doar că nu pun bilete.

P.S. 2 Pentru că în România avem o poliţie modernă şi bine dotată, toate convorbirile de pe staţiile radio rămân înregistrate, inclusiv aia cu şeful inundat de adrenalină care striga ca ursul sa fie lovit cu maşina", scrie Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici