Video Poliţistul prietenos. Cine e Viorel Teacă, care a adus Poliţia Sibiu în prim plan din două gesturi

  • Imaginile cu poliţistul Viorel Teacă surprinse când se juca în zăpadă cu o fetiţă şi părinţii ei au făcut înconjurul ţării.
  • Apoi a „comis-o” din nou: a coborât din maşină să cureţe de zăpadă vehiculul din faţă. De ce face asta? „Înseamnă să împărtăşeşti ce simţi tu cu alţii”, spune el.
3784 afișări

L-am găsit pe Viorel Teacă într-o zi în care era de serviciu, înainte să intre în tură, la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Sibiu, unde lucrează la Ordine Publică.

Deşi lucrează de mai puţin de cinci luni la Sibiu, agentul principal de poliţie Teacă s-a făcut deja remarcat. Imaginile în care apare, împreună cu un coleg, când opreşte autospeciala pentru o joacă în zăpadă alături de o fetiţă şi părinţii ei au devenit virale.

„A fost o chestie de moment. Treceam prin faţa lor, pe acolo, în patrulare şi i-am spus colegului, în timp ce întorceam maşina în sensul giratoriu <uite doi copii care se joacă>. Am zis că sunt doi copii însoţiţi de tatăl lor. L-am întrebat <ce-ai zice să intrăm şi noi în joaca lor?>. El s-a uitat nedumerit la mine, nu ştia dacă vorbesc serios sau nu. Ideea e că atunci când eu m-am dat jos şi am aruncat primul bulgăre m-a susţinut şi el şi, după aceea, când ne-am apropiat, am observat că era vorba de o fetiţă de fapt şi de mama acesteia, iar tatăl fetiţei filma”, povesteşte agentul principal de poliţie Viorel Teacă.

Neobişnuită cu astfel de acţiuni, fetiţa s-a speriat preţ de o clipă, apoi totul a revenit la normal.

„Până la urmă nu aş vedea de ce să se sperie. Poliţiştii ar trebui - şi asta se şi doreşte şi se încearcă de atât de mult timp şi sper să şi reuşim - să fim duri, să părem duri numai pentru infractori, cu cei care sunt certaţi cu legea. Pentru copiii noştri, pentru societate în general, să fim ceea ce încercăm de atât de mult timp, să fim: foarte aproape şi să se bucure, în special copiii, când ne văd”, spune Viorel Teacă.

La câteva zile de la bătaia cu zăpadă, Poliţia Sibiu a fost din nou „vedetă”, tot datorită agentului principal Teacă. În timp ce mergea cu colegul de serviciu la un eveniment rutier, la semafor a coborât din maşină pentru a curăţa luneta maşinii din faţă.

„Am fost trimişi de către dispecerat, întrucât o maşină plonjase în râul Cibin. Trebuia să întoarcem acolo, era aglomeraţie. Am zis să nu îi deranjăm pe ceilalţi, să folosim acusticele, întrucât eram foarte aproape şi, cât timp am stat la semafor, colegul a observat maşina de Alba şi mi-a zis <du-te, du-te>. Am ştiut că la asta se referă. M-am dus o secundă, am şters luneta şi m-am întors”, povesteşte agentul.

 

Viorel Teacă: „Trebuie să împărtăşim şi lucrurile bune”

 

De ce face asta? Spune că trebuie să împărtăşim faptele bune şi omenia.

„Mai sunt persoane care încă mai cred că lucrurile bune se fac în tăcere. Eu nu sunt de acord cu asta. Trebuie să împărtăşim şi lucrurile bune şi practic acţiunile astea de socializare şi până la urmă şi paginile de socializare... A share-ui, expresia asta englezească, înseamnă să împărtăşeşti, practic, ce simţi tu cu ceilalţi (...). Sub duritatea asta care uneori e afişată de către uniforma de poliţie, până la urmă stă un simplu om, un simplu tată, care are şi el copii ca toţi ceilalţi”, mărturiseşte poliţistul.

În scurtul timp cât a lucrat la Sibiu – mai puţin de 5 luni – Viorel Teacă a reuşit să fie apreciat de colegi, care s-au obişnuit cu felul lui de a fi şi cu acţiunile sale. Nu i se pare că prin acţiunile sale a făcut marketing Poliţiei Sibiu în principal şi Poliţiei Române în general. Spune că populaţia aşteaptă de la poliţişti să îşi arate „faţa umană”, să fie empatici.

„Trebuie să ne obişnuim că populaţia asta aşteaptă de la noi: să arătăm faţa umană a noastră, să ne apropiem foarte mult de societate. Ceea ce încercăm să facem şi să dovedim în aceste momente de restricţii este să arătăm foarte multă empatie, ceea ce lipseşte întregii societăţi. Şi aici nu mă refer doar la noi, la români, ci (lipseşte – n.r.) întregii planete”, spune el.

Viorel Teacă a mărturisit că cel mai probabil totul s-a schimbat la el după ce a devenit tată: „Copiii, de fapt, cred, m-au făcut să fiu mai uman şi să văd altfel lucrurile şi să pun mai mult suflet în ceea ce fac”.

Acesta a lucrat până în septembrie 2020 la Poliţia Olt. În Slatina era extrem de cunoscut datorită acţiunilor sale caritabile şi nu numai.

Din 1 septembrie 2020, agentul principal Viorel Teacă este detaşat la Poliţia Sibiu. A venit cu toată familia la Sibiu, oraşul care l-a cucerit şi unde îşi doreşte să rămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici