Pompier experimentat din Arad: Nu am mai avut de-a face până acum cu o explozie urmată de un incendiu, de regulă este invers

Maiorul George Pleşca, pompier în cadrul ISU Arad, a explicat, sămbătă, intervenţia în cazul exploziei din Arad şi a spus că nu a avut de-a face până acum cu o explozie urmată de incendiu, de regulă lucrurile derulându-se exact invers.

1184 afișări
Imaginea articolului Pompier experimentat din Arad: Nu am mai avut de-a face până acum cu o explozie urmată de un incendiu, de regulă este invers

Pompier din Arad: Nu am mai avut de-a face până acum cu o explozie urmată de un incendiu

Maiorul George Pleşca a explicat, sâmbătă, pentru Aleph News, intervenţia în cazul exploziei din Arad, precizând că, din experienţa în cadrul ISU Arad, nu au mai fost cazuri în care un autoturism să explodeze, apoi să urmeze un incendiu.

„Apelul la 112 s-a făcut în jurul orei 07:00. S-au deplasat trei echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Arad. Un echipaj de stingere, un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD. În momentul sosirii celor trei echipaje, autoturismul ardea generalizat, violent, cu posibilităţi de propagare la alte autoturisme parcate. În maxim 20 de minute, incendiul a fost lichidat. După lichidarea incendiului a fost găsită o victimă decedată pe scaunul şoferului. Având în vedere starea cadavrului, de carbonizare, nu am putut stabili dacă este femeie sau bărbat sau alte date. După lichidarea incendiului, de comun acord cu colegii de la poliţie, am stabilit să executăm o cercetare ulterioară pentru stabilirea cauzei probabile de producerea incendiulu”, a declarat pentru Aleph News, maiorul Pleşca George ISU Arad.

Întrebat dacă este prematură o stabilire a cronologiei evenimentelor, dacă a fost mai întâi o explozie şi apoi un incendiu sau un incendiu urmat de o deflagraţie, acesta spune că: „Trebuie făcută o cercetare amănunţită a autoturismului, a surselor de aprindere. Nu putem vorbi acum dacă a fost prima dată explozie şi apoi incendiu sau invers”.

Totuşi, din experienţa în cadrul ISU Arad, maiorul Pleşca spune că nu a mai întâlnit în Arad o explozie care să fie urmată de un incendiu în cazul unui autoturism.

„Noi nu am mai avut până acum de-a face cu o explozie urmată de un incendiu. Am avut autoturisme care au ars, apoi a urmat şi explozia. Dar nu este un caz ieşit din comun, din punctul de vedere al pompierilor, însă noi nu stabilim cauza exploziei. Există verificări şi competenţe pe care noi nu le avem. Au mai fost cazuri”, explică Maior George Pleşca, ISU Arad.

„În Arad nu am mai avut explozie urmată de un incendiu, la un autoturism, până acum. Cu siguranţă nu am avut în ultimii cinci ani”, a conchis Maior George Pleşca, ISU Arad.

O explozie, urmată de un incendiu şi soldată cu un deces a avut loc în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, anunţă autorităţile locale. La volan se afla Ioan Crişan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici