Video Pompieri, părinţi cu copii sau persoane în scaun rulant la cea mai mare alergare din vestul ţării

Peste 4.000 de persoane, printre care Gabriela Szabo, pompieri, părinţi cu copii sau persoane în scaun rulant, au participat, duminică, la Timotion, cea mai mare alergare în scop caritabil din vestul ţării, organizată pe străzile Timişoarei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

186 afișări

Cea de-a patra ediţie a evenimentului Timotion a adunat un număr record de participanţi, cu 30% mai mulţi faţă de acţiunea de anul trecut. Peste 4.000 de persoane de toate vârstele s-au înscris la alergarea în scop caritabil care a avut loc în Piaţa Libertăţii din Timişoara, duminică.

Participanţii au putut alerga în una dintre cele şase curse, iar suma adunată din taxele de înscriere, care se ridică la aproape 200.000 de lei, urmează să fie donată celor 18 proiecte sociale din programul Timotion.

“Suntem peste 4.000 de participanţi, este cea mai mare participare din cei patru ani pe care-i avem de Timotion. Ne-am dorit nu atât să scoatem lumea să alerge, ci să-i facem să doneze şi să se implice, pentru că am legat alergarea de comunitate şi de proiectele legate de comunitate. Ne-a plăcut de la început această idee şi credem foarte mult în cele patru valori în care Alergotura crede: în alergare, în ajutorul faţă de celălalt şi în implicare”, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, Olimpiu Porumb, din echipa Alergotura, organizatorul evenimentului Timotion.

Printre cele 4.000 de persoane care au alergat, duminică, în scop caritabil pe străzile oraşului s-a numărat şi Gabriela Szabo, zeci de pompieri, care au participat la crosul de doi kilometri, părinţi cu copii, înscrişi la cursa de un kilometru, sau persoane în scaune rulante, participante la o altă cursă de un kilometru. De asemenea, persoanele cu condiţie fizică bună au alergat în cadrul unui semimaraton de 21 de kilometri şi a două crosuri de zece şi cinci kilometri.

“Noi ne-am înscris la Timotion cu proiectul “Viaţa în comunitate”, prin care ne-am propus să strângem fonduri pentru a putea accesa servicii specializate la domiciu şi în comunitate pentru membrii Asociaţiei Ceva de Spus, cu scopul de a ne desfăşura munca mai eficient. Am strâns peste 5.000 de lei, au fost foarte mulţi oameni care au alergat pentru noi şi le mulţumim, chiar suntem încântaţi să vedem că oamenii ne susţin şi au încredere în noi”, a declarat Simona Smultea, co-preşedinte al Asociaţiei “Ceva de Spus” din Timişoara, care este formată din aproximativ 40 de persoane cu deficienţe fizice şi intelectuale.

Organizatorii Timotion, Asociaţia Club Sportiv Alergotura şi Fundaţia Comunitară Timişoara continuă campania de donaţii pentru cele 18 proiecte sociale înscrise în program până în data de 10 mai. Suma necesară susţinerii proiectelor este de 275.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici