Pompierii au intervenit în aproape 400 de situaţii de urgenţă, în ultimele 24 de ore. Au fost mai multe solicitări decât media zilnică înregistrată în această perioadă a anului

Pompierii ISU din Capitală au acţionat în cazul a 399 situaţii de urgenţă, în ultimele 24 de ore, 31 dintre acestea fiind incendii, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

189 afișări
Imaginea articolului Pompierii au intervenit în aproape 400 de situaţii de urgenţă, în ultimele 24 de ore. Au fost mai multe solicitări decât media zilnică înregistrată în această perioadă a anului

ISU Bucureşti: Pompierii au intervenit în aproape 400 de situaţii de urgenţă, în ultimele 24 de ore

„În ultimele 24 de ore, pompierii ISUBIF au acţionat în cazul a 399 situaţii de urgenţă (323 interventii SMURD, 31 incendii, 45 alte situaţii), o valoare peste media zilnică înregistrată în această perioadă a anului”, anunţă sursa citată.

Din cauza utilizării mijloacelor pirotehnice au fost generate şase incendii, iar pompierii SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat în şase cazuri.

„Dintre intervenţiile deosebite menţionăm cazul unui băiat în vârstă de 14 ani, din localitatea Dudu, rănit de explozia unei petarde. Acesta a fost găsit în stare de inconştienţă, cu traumatism cranio facial grav, fiind stabilizat şi transportat ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu”, anunţă pompierii.

Totodată, pompierii ISUBIF au fost prezenţi, în misiune, la evenimentele cu public numeros din Piaţă Constituţiei, Parcul Titan, localităţile Otopeni, Buftea, pentru a monitoriza şi preveni producerea unor evenimente nedorite.

„Recomandăm populaţiei să manifeste prudenţă la punerea în funcţiune a instalaţiilor de încălzire cu lemne, reşouri sau alte echipamente, deoarece în această perioada creşte riscul de producere a incendiilor, pe fondul nerespectării unor măsuri elementare. În acest sens, va recomandăm să nu depozitaţi materiale combustibile (cărţi, haine, lumânări etc.) deasupra sobelor şi să nu aprindeţi focul în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile”, conchide sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici