Video Pompierii intervin de mai bine de opt ore pentru stingerea unui incendiu la groapa de gunoi din Braşov. Focul s-ar putea extinde

Pompierii braşoveni intervin de câteva ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la groapa de gunoi din Braşov. Flăcările au cuprins aproximativ o mie de metri pătraţi. Focul izbucnit în noaptea de joi spre vineri s-ar putea extinde dacă se va intensifica vântul, declară purtătorul de cuvânt al ISU Braşov. Din primele informaţii, cauza incendiului pare a fi o autoaprindere.

464 afișări

La Braşov, pompierii intervin de mai bine de opt ore pentru stingerea incendiului de la depozitul ecologic de gunoi Fineco.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervine cu cinci autospeciale cu apă şi spumă, o motopompă, camioane cu pământ şi au sprijinul proprietarului rampei, care a adus o autospecială proprie.

”Incendiul este localizat, arde mocnit, mai sunt focare ascunse. Se depun eforturi pentru lichidarea lui. Dacă se va intensifica vântul, există riscul extinderii focului“, a declarat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, corespondentului Mediafax.

La faţa locului se află şi comisari de la Garda de Mediu Braşov, care au fost alertaţi încă din noaptea de joi spre vineri. Potrivit acestora, rampa ecologică de gunoi este autorizată pentru zece ani, printr-o Directivă a Uniunii Europene.

”Incediul a cuprins o suprafaţă de 400 de metri pătraţi pe versanul estic al celulei doi a rampei ecologice. Din primele informaţii, cauza incendiului este o autoaprindere, dar ancheta este în curs. Echipele noastre au fost la faţa locului de la ora 3.20 şi vor rămâne acolo până când incendiul va fi stins. Nu există un risc de poluare în acest moment. Ard deşeuri municipale amestecate“, a declarat Cristina Veştemeanu, purtătorul de cuvânt al Comisariatului Grăzii de Mediu Braşov, pentru Mediafax.

Rampa ecologică de gunoi a Braşovului are 35.000 de metri pătraţi.

Incendiul de la Braşov a izbucnit la câteva ore după ce Guvernul a decis că atribuţiile poliţiei locale în domeniul protecţiei mediului vor include şi monitorizarea depozitelor de deşeuri, în scopul prevenirii declanşării unor incendii cu consecinţe grave pentru viaţa oamenilor, mediu şi bunuri materiale.

”Situaţia extraordinară care a determinat promovarea actului normativ este reprezentată de incendiul recent la depozitul de deşeuri din Măldăreşti, judeţul Vâlcea, şi de riscul ca acest tip de incident să se producă şi în alte localităţi”, se arăta într-un comunicat de presă remis Mediafax.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici