Video Pompierul din Argeş, care a salvat un om şi l-a resuscitat pe câinele său, l-a vizitat pe patruped la veterinar: Salut, prietene! Te rog să scapi, să o faci pentru mine

Pompierul argeşean care a resuscitat un cîine după un incendiu a vizitat căţelul la cabinetul veterinar. "Salut, prietene! Te rog să scapi, să o faci pentru mine. Te rog să trăieşti", i-a spus pompierul căteţului. Medicul veterinar spune că animalul nu ar fi trăit dacă pompierul nu ar fi intervenit.

6483 afișări

Un bărbat a fost grav rănit, vineri, într-un incendiu care i-a cuprins apartamentul. Din locuinţă a fost salvat şi un căţel, care a fost resuscitat de un pompier şi apoi transportat la o clinică veterinară.

Proprietarul apartamentului, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a fost găsit inconştient, intoxicat cu fum şi cu arsuri pe corp. El a primit îngrijiri la faţa locului, apoi a fost transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Pompierii au reuşit să scoată din apartament şi căţelul, care nu mai dădea semne de viaţă. Un pompier a resuscitat animalul, fiind ajutat şi de cei de la SMURD.

Căţelul se află sub atenta supraveghere a medicilor, care susţin că patrupedul trăieşte doar datorită pompierului care l-a resuscitat.

"Câinele e într-o stare critică. I-a fost afectat şi creierul. Are o paralizie pe partea dreaptă, probabil din cauza faptului că a stat în stop-cardiorespirator mult timp până să fie fie readus la viaţă.(...) Este conştient, dar nu îşi poate folosi toată partea dreaptă. Dacă nu era pompierul clar nu avea absolut nicio şansă. A avut mare noroc. Până acum, din păcate, nu am întâlnit pe cineva care să facă şi respiraţie artificială unui căţel", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, medicul veterinar Liliana Stănilă.

Mugurel Costache, pompierul argeşean care a resuscitat căţelul, este considerat erou, stârnind admiraţia nu doar a românilor din ţară, cât şi a celor plecaţi peste hotare sau a străinilor.

"Am primit mesaje se peste tot. Din Dubai, Barcelona, Germania, Franţa, Italia, Anglia... toată lumea. <Tu eşti eroul nostru. Prin tine ţara are nevoie de o schimbare. Tu eşti schimbarea! > (...) Am înţeles că cineva de la o publicaţie englezească m-a etichetat şi a scris: <să nu ne mai batem joc de români, că românii nu sunt aşa cum se spune>. (...) De aseară până acum am 2000 de cereri de prietenie pe Facebook. Confirm, confirm, confirm...o să dau confirmare la toată lumea. S-a blocat! Am primit mii de mesaje, telefoane....încerc să răspund la toată lumea. Am un mesaj în care scrie: <te salută toată Roma>", a povestit Mugurel.

După ce au aflat cum a reuşit Mugurel să salveze un căţel, colegii de serviciu l-au aplaudat. "Colegii care erau în curtea unităţii când m-am întors de la intervenţie m-au aplaudat şi mi-au zis: <bine ai venit, eroule! (....)Sunt mândru că sunt român.(....) Îmi pare bine că reprezint ISU>" , a adăugat Mugurel.

Acesta a mai povestit că familia l-a aşteptat cu nerăbdare să-l felicite pentru gestul său.

"Sunt mândră că e fiul meu. (...) Le mulţumesc tuturor celor care îl sună şi îl felicită, românilor şi străinilor. Ştiam că are un caracter puternic, că e un copil educat, că are o inimă mare. Toate calităţile lui s-au împletit într-una singură, aceea de a salva o viaţă. Indiferent că e om sau animal, el şi-a făcut doar datoria", a declarat Maria Costache, mama pompierului.

Mugurel Costache este plutonier major şi lucrează la Detaşamentul de Pompieri din Piteşti.

Raisa, fetiţa lui de şase ani, abia aşteaptă să ajungă la şcoală să îşi întrebe colegii de la clasa zero dacă au aflat ce a făcut tatăl ei. "L-am sunat să îi spun că mi-a plăcut foarte mult şi că sunt mândră de el. I-am spus că îmi pare bine că a salvat un căţeluş. Foarte mult îmi plac animalele. De la Mosu' vreau un căţeluş sau o pisicuţă. O să îi întreb pe colegii de la şcoală dacă l-au văzut pe tati", a spus Raisa.

"Doamne, bine că a salvat căţelul, bine că e şi el bine. De fiecare dată când pleacă la un incendiu stau cu inima îndoită de teama a ce poate să se întâmple, mai ales când nu răspunde la telefon. Îmi fac o mie şi una de griji. Noi vorbim după orice intervenţie. Aşa şi acum. Mi-a spus că a salvat un căţel. Mi-a zis, Denisa, i-a suflat pur şi simplu în nas, că altfel nu rezista. Doamne, nu-mi bine să cred! (...) Sunt foarte mândră de el!", a spus soţia pompierului.

Sâmbătă, Mugurel împreună cu soţia şi fetiţa lor au mers la cabinetul veterinar unde se află căţelul. Pompierului i-au dat lacrimile când l-am văzut pe patruped: "Salut, prietene! Te rog să scapi, să o faci pentru mine. Te rog să trăieşti".

Cu mâinile pe cuşca în care se afla patrupedul salvat şi cu ochii în lacrimi, Mugurel a declarat: "Îmi e foarte greu să vorbesc. Sper din toată inima să îşi revina, să mă joc cu el, să pot să îl iau acasă dacă o să fie înţelegere din partea stăpânilor".

Mugurel îşi doreşte ca atât patrupedul, cât şi stăpânul său să trăiască.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici