Ponta: A existat riscul ca anul acesta Academia de Poliţie să nu mai organizeze examen de admitere

Premierul Victor Ponta a spus, vineri, că anul acesta a existat riscul ca Academia de Poliţie să nu mai organizeze examen de admitere, deoarece nu au fost asigurate fonduri anterior, şi a afirmat că speră ca de anul viitor să fie găsite resurse financiare pentru a avea şi mai mulţi studenţi.

558 afișări
Imaginea articolului Ponta: A existat riscul ca anul acesta Academia de Poliţie să nu mai organizeze examen de admitere

Victor Ponta (Imagine: David Nika/ Mediafax Foto)

"Exista riscul ca anul acesta la Academia de Poliţie să nu se mai organizeze examen de admitere. Sper ca de anul viitor să găsim resurse finaciare pentru a avea şi mai mulţi studenţi, pentru că în România este nevoie de poliţişti", a declarat premierul Victor Ponta, după ce a participat la depunerea jurământului militar de către studenţii din anul I de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

În acelaşi timp, primul ministru a dat asigurări că există fonduri pentru ca promoţia care a absolvit în 2012 să înceapă activitatea începând cu data de 1 decembrie.

"Mi-aş fi dorit ca absolvenţii din 2012 să fi fost angajaţi mai devreme, însă, înaintea lor, am avut de încadrat promoţia din 2011", a precizat Ponta.

Premierul Victor Ponta a transmis studenţilor din primul an al Academiei de Poliţie că se va încerca rezolvarea problemelor cu care se confruntă poliţiştii, arătând că aceştia i s-au plâns, când era procuror, de faptul că benzina este insuficientă, iar legea protejează mai mult infractorii.

"A fost ales un drum în care, de foarte multe ori, când va fi foarte cald afară şi noi vom sta la umbră ei vor fi în misiuni, când va fi foarte frig vor fi în misiuni în timp ce noi stăm acasă, la căldură, iar duminica, când cei mai mulţi dintre noi stăm cu familiile, dumneavoastră veţi putea fi convocaţi pentru misiuni neaşteptate şi speciale. Un drum greu şi dificil, dar de care sunt convins că veţi fi mândri şi îl veţi considera ca drumul corect pe care un tânăr trebuie să meargă în viaţă", a spus Ponta.

El a afirmat că, în calitate de procuror, a lucrat mulţi ani cu poliţişti şi ofiţeri şi că niciunul nu i s-a plâns vreodată de dificultatea vieţii de poliţist, ci au reclamat că există legi care îl favorizează mai mult pe infractor, că benzina din maşini se termină în prima săptămână şi că de multe ori poliţiştii merg după hoţi cu propriile resurse sau fiind sprijiniţi de alţi cetăţeni.

Premierul a asigurat că se va încerca rezolvarea acestor probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici