Ponta către Bănicioiu: Dacă vreţi să vorbiţi în limba română să înţelegem, dacă nu.../Bănicioiu: Suntem prea emoţionaţi, atât de mult lucrăm!

Premierul Victor Ponta l-a apostrofat, miercuri, în şedinţa Guvernului pe ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, că nu explică "pe limba română" ce soluţii a găsit pentru tratamentul hepatitei C şi cirozei, iar ministrul s-a scuzat zicând că "sunt emoţionaţi" pentru că lucrează foarte mult

1776 afișări
Imaginea articolului Ponta către Bănicioiu: Dacă vreţi să vorbiţi în limba română să înţelegem, dacă nu.../Bănicioiu: Suntem prea emoţionaţi, atât de mult lucrăm!

Nicolae Bănicioiu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

La începutul şedinţei de Guvern, premierul i-a cerut ministrului Sănătăţii să anunţe adoptarea unor măsuri care aduc mai mulţi bani pentru programe speciale.

Bănicioiu a răspuns solicitării lui Ponta şi a început să vorbească despre o hotărâre de guvern aflată pe ordinea de zi, folosind şi termeni tehnici ca de exemplu "d.c.i."-uri, "derivaţi gincobiloba", dar premierul l-a oprit brusc şi l-a apostrofat.

"Eu n-am înţeles ce faceţi bine pentru oameni. Dacă vreţi să vorbiţi în limba română să înţelegem, dacă nu...Deci ce faceţi bine?", a cerut clarificări Ponta.

"Astăzi(miercuri-n.r.) s-a încheiat procesul de negociere cu companiile farmaceutice pentru hepatita C şi ciroză", a anunţat ministrul Sănătăţii.

"Aşa, explicaţi, ca să ştie oamenii că aveţi o soluţie pentru cei cu hepatita C, asta vream să spuneţi", a replicat Ponta.

Nicolae Bănicioiu a continuat prezentarea şi a afirmat că are fonduri la minister şi pentru alte "arii terapeutice", respectiv cancer pulmonar şi cancerul de piele.

"Aşa, ziceţi pe limba română să înţeleagă cei care au nevoie de ajutor că aveţi soluţii", a reiterat Ponta.

"Suntem prea emoţionaţi, atât de mult lucrăm", s-a justificat Bănicioiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici