Ponta către Duşa şi Silaghi: Regret că luăm măsuri numai când apare o tragedie ca cea de la Otopeni

Premierul Ponta le-a spus, sâmbătă, miniştrilor Internelor şi Transporturilor, Mircea Duşa şi Ovidiu Silaghi, că regretă că se iau măsuri de securitate numai după ce se petrec tragedii cum a fost cea de la Aeroportul Otopeni şi a precizat că procurorii ar trebui să prindă criminalii "mai din timp".

332 afișări
Imaginea articolului Ponta către Duşa şi Silaghi: Regret că luăm măsuri numai când apare o tragedie ca cea de la Otopeni

Ponta către Duşa şi Silaghi: Regret că luăm măsuri numai când apare o tragedie ca cea de la Otopeni (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

"Domnul ministru de Interne, domnul ministru al Transporturilor, îmi pare rău că ajungem să luăm măsuri numai când apare o tragedie cum a fost cea cu Aeroportul Otopeni. Sunt convins că procurorii îşi vor face datoria şi îi vor găsi mai din timp pe criminali, nu după ce comit a nu ştiu câta crimă, dar vă rog să învăţăm chiar şi acum, în al treisprezecelea ceas, ce e de făcut pentru ca, pe cât posibil, să preîntîmpinăm asemenea evenimente şi întradevăr, nu doar în Aeroportul Otopeni, ci şi în gări, şi în alte aeroporturi", a spus Ponta.

În urmă cu două săptămâni, o japoneză de 20 de ani a fost acostată în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărită şi ucisă.

Suspectul principal în acest caz este un tânăr din Ilfov care ar fi comis anterior mai multe infracţiuni cu violenţă, inclusiv un alt omor.

Vineri, reprezentanţii autorităţilor s-au întâlnit la Ministerul Transporturilor pentru a discuta despre îmbunătăţirea măsurilor privind siguranţa pasagerilor şi implementarea unor măsuri eficiente pentru prevenirea săvârşirii infracţiunilor la Aeroportul "Henri Coandă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici