Ponta către Pivniceru: Cereţi CSM să fie dur cu cei ce dau e-mail să fie mutate dosarele procurorilor

Premierul Victor Ponta i-a cerut, miercuri, ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, în Guvern, să solicite CSM "să fie dur cu toată lumea" şi să sancţioneze "presiuni inadmisibile asupra justiţiei", el menţionând, în acest context, că unii "dau e-mail-uri şi mută dosarele de la procurori".

308 afișări
Imaginea articolului Ponta către Pivniceru: Cereţi CSM să fie dur cu cei ce dau e-mail să fie mutate dosarele procurorilor

Ponta către Pivniceru: Cereţi CSM să fie dur cu cei ce dau e-mail să fie mutate dosarele procurorilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Pe doamna Pivniceru o s-o rog, ca om cu experienţă, să ceară Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să fie dur cu toată lumea. Eu am greşit, am făcut declaraţii, am fost sancţionat pentru asta, alţii înţeleg că fac manifestaţii în piaţa publică pentru că s-a dat o hotărâre judecătorească, iar alţii dau e-mail-uri şi mută dosarele de la procurori. Eu nu o să dau niciodată niciun e-mail să mut dosarele de la procurori, dar vă rog, doamna ministru, să aveţi grijă să nu se mai întâmple lucrul acesta şi CSM să fie la fel de dur în a sancţiona asemenea presiuni inadmisibile asupra justiţiei", a spus Ponta, în şedinţa de Guvern.

El a menţionat că ar fi reacţionat foarte puternic dacă cineva i-ar fi luat, ca procuror, printr-un e-mail, un dosar.

"Am fost procuror atâţia ani, dacă cineva mi-ar fi dat un e-mail să-mi ia dosarul vă garantez că aş fi reacţionat extrem de puternic şi vă garantez că aş fi fost apărat dacă se întâmpla lucrul ăsta", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici